RESULTATERFINANS

- Vi er fortsatt med

Administrerende direktør i Agresso, Thorolf Kildal, benekter uttalelsen til Ares talsperson om at Agresso ikke lenger er aktuell kandidat om overtakelsen av det franske IT-selskapet Concept. Den endelige avgjørelsen vil bli tatt i løpet av få dager.

Eirik Flaa
22. juli 1998 - 16:05

6. juli iår skrev digi.no at Agresso hadde meldt seg på i budrunden om det franske dataselskapet Concept. Selskapet er idag eid av Consortium de Realitiation (CDR) - et midlertidig selskap som er opprettet av den franske stat for å selge unna en rekke risikable aksjer som tidligere var eid av den konkursrammede banken Credit Lyonnais. CDR har imidlertid vært svært sparsommlig med informasjon om prosessen og 9. juli iår trykket derfor digi.no et intervju med en talsperson for Ares, en av de andre budgiverne på selskapet. Hun hevdet at Agresso ikke lenger var med i prosessen og at det nå var kun Ares og et annet fransk selskap - Axa - igjen på lista. Dette blir på det sterkeste avvist av Agresso.

- Vi har fått bekreftet at vi fortsatt er med, sier administrerende direktør i Agresso, Thorolf Kildal, til digi.no. Han legger til at situasjonener stikk motsatt av det Ares-representanten hevdet.

- At det er to kandidater som står igjen stemmer overens med det vi kjenner til , men Ares er ikke blant disse, sier Kildal som mener Axa er den andre kandidaten.

Avgjørelsen på budrunden skulle i utgangspunktet falt i midten av juli, men den er utsatt noe. Kildal anslår at det i det minste gå et par dager før CDR fatter en beslutning. Hvis Agressso får tilslaget gjenstår det dessuten endel undersøkelser før Agresso vil si formelt ja. Agresso vil blant annet kreve garantier om at selskapet ikke inneholder økonomiske elementer som kan føre til uforutsette negative konsekvenser.

En analytiker digi.no snakket med, mener det er svært positivt for Agresso om selskapet skulle få tilslaget på Concept.

- Concept har slitt med dårlige produkter, men har et omfattende markedsapparat i en region der Agresso har ambisjoner om sterk vekst. Å tilby Concepts kunder Agressos programvare høres ut som en god idè, sier analytikeren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.