- Vi vil få alle applikasjonene vi trenger

- I løpet av tre til fem år vil Linux ha alt av kontorapplikasjoner, spill og databaser. Dette sa Linus Torvalds under ISPcon'98-messen tirsdag. Samtidig fortalte ledere ved Netscape og Intel om selskapenes investeringer i Red Hat Software.

Linus Torvalds, mannen bak Linux, ble under en tale spurt om Microsoft kan true Linux.

- Hva kan de gjøre? Hva er Microsofts trussel?, svarte Torvalds.

- De kan helt opplagt ikke programmere seg rundt oss. Det eneste andre alternativet deres er markedsføring. La dem bare prøve!

Torvalds mente også at stadig flere programvareutviklere vil skrive programmer for Linux.

- Vi vil få alle applikasjonene vi trenger. Det vil ta tid, men i løpet av tre til fem år vil ha alt av kontorapplikasjoner, spill og databaser, sa Torvalds.

Marc Andreessen, en av grunnleggerne av Netscape, fortalte i forbindelse med kunngjøringen av investeringene Netscape og Intel har gjort i Linux-distributøren Red Hat Software, at han tror Linux snart vil bli større enn alle de andre Unix-variantene tilsammen. Han mente også at Linux ville bli det første operativsystemet med støtte for Intels Merced-prosessor.

Andreessen sa videre at Netscapes investering i Red Hat ikke betyr at Netscape har valgt side blant de forskjellige Linux-distribusjonene. Derimot har Netscape valgt Red Hat fordi selskapet har tyngde nok når det gjelder Linux til å virke overbevisende for potensielle brukere.

Ifølge sjefen for Red Hat Software, Robert Young, vil selskapet først og fremst bruke investeringene til å bygge opp en ny divisjon som skal fokusere på support for bedriftsbrukere.

Sean Maloney, Intels visepresident, fortalte at Intels interesse for Linux først og fremst er på serversiden og at selskapet allerede har vurdert Linux i mellom 18 og 24 måneder. Han trodde likevel at prosessen med å innføre Linux som den primære serverplattformen vil bli en langsom prosess.

- Kunder endrer ikke operativsystem ofte og Microsoft har lagt enorme ressurser bak Windows NT, fortalte han.

- Med hvis Red Hat beholder sin posisjon innen forretningsområdet Internett, vil det bli en enorm virksomhet i løpet av tre til fire år.

Netscapes sjef for serverprodukter, John Paul, fortalte at Netscape for ni måneder siden begynte å fortelle hva selskapet kunne gjøre for å få fart på Linux. Samtidig måtte man gå stille i dørene fordi man ikke ville skremme de av selskapets bedriftskunder som ikke hadde tro på Linux.

- Nå er jeg ikke lenger nervøs for å snakke med bedriftskunder om Linux.

(Kilder: News.com, InfoWorld Electric)

Til toppen