BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil forenkle overgangen til ny PC

En rekke IT-selskaper har dannet en ny gruppe som skal arbeide for å gjøre det enklere å flytte brukerdata- og innstillinger fra én PC til en annen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. sep. 2002 - 13:14

Les også


Selv om dette er plagsomt for forbrukerne, er det i tillegg kostbart for bedrifter som skal oppgradere de ansattes PC-er. I en rapport fra Gartner heter det at en bedrift i gjennomsnitt vil kunne spare 250 dollar per datamaskin ved å bruke migreringsprogramvare.

Intel, IBM og MicrosoftPC Migration Work Group. Gruppen skal ifølge News.com arbeide for å redusere tiden og innsatsen som kreves for å flytte data og brukerinnstillinger fra en PC til en annen.


På lang sikt planlegger gruppen å opprette et sett med standarder som vil la alle de forskjellige PC-produsentene tilby programvare som katalogiserer eksisterende data og sender den over.

På kort sikt vil gruppen informere om migreringsteknologi som allerede finnes, samt å jobbe med programvareprodusenter for å gjøre overgangen mellom PC-er enklere.

News.com skriver at IBM allerede har utviklet et sett med programvare som gjør mye av denne jobben, 'RapidRestore'. Denne programvaren, som tilbys til både IBMs egne PC og andre Windows-baserte PC-er, vedlikeholder en spesiell kopi av brukerens data som lagres på en egen partisjon på harddisken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.