Vil forenkle overgangen til ny PC

En rekke IT-selskaper har dannet en ny gruppe som skal arbeide for å gjøre det enklere å flytte brukerdata- og innstillinger fra én PC til en annen.

Har du kjøpt deg ny PC og vil overføre filer og programvare-innstillinger fra den gamle? Lykke til, du har gjerne noen timers arbeid foran deg. For så lenge ikke de forskjellige programmenes innstillinger lagres sentralt på et maskinvareuavhengig sted, må svært mange av innstillingene settes på nytt. Registeret i Windows, som er det sentrale stedet å lagre brukerens og programvarens innstillinger i dag, er normalt ikke flyttbart til andre maskiner med annen maskinvare..

Les også


Selv om dette er plagsomt for forbrukerne, er det i tillegg kostbart for bedrifter som skal oppgradere de ansattes PC-er. I en rapport fra Gartner heter det at en bedrift i gjennomsnitt vil kunne spare 250 dollar per datamaskin ved å bruke migreringsprogramvare.

Intel, IBM og MicrosoftPC Migration Work Group. Gruppen skal ifølge News.com arbeide for å redusere tiden og innsatsen som kreves for å flytte data og brukerinnstillinger fra en PC til en annen.


På lang sikt planlegger gruppen å opprette et sett med standarder som vil la alle de forskjellige PC-produsentene tilby programvare som katalogiserer eksisterende data og sender den over.

På kort sikt vil gruppen informere om migreringsteknologi som allerede finnes, samt å jobbe med programvareprodusenter for å gjøre overgangen mellom PC-er enklere.

News.com skriver at IBM allerede har utviklet et sett med programvare som gjør mye av denne jobben, 'RapidRestore'. Denne programvaren, som tilbys til både IBMs egne PC og andre Windows-baserte PC-er, vedlikeholder en spesiell kopi av brukerens data som lagres på en egen partisjon på harddisken.

Til toppen