Vil gjerne ha ut Linux 2.4 før datteren kommer

Omtrent 12 måneder forsinket lover Linus Torvalds at den neste store utgaven av Linux-kjernen, versjon 2.4, skal lanseres før jul

Linus Torvalds sier til TechWeb at han venter sin tredje datter i slutten av november, så han vil bli glad hvis han kan slippe Linux 2.4 før den tid. Trolig vil det nok likevel bli desember før vi kan få prøve den endelige utgaven.

Torvalds har bedt alle de store Linux-aktørene om å kjøre grundig testing internt.

- Vi har allerede funnet noen småfeil på den måten, og forhåpentligvis vil en måned med testing riste fram til verste feilene, sier han.

Linux 2.4 regnes som en stor milepæl fordi den omfatter nye egenskaper som er viktige for bedriftsmarkedet. Dette inkluderer bedre støtte for symmetrisk multiprosessering, støtte for USB (Universal Serial Bus), samt et omskrevet nettverklag.

Ifølge TechWeb mener analytikere at den forbedrete kjernen vil tilby bedrifter det de savner mest i Linux, nemlig skalérbarhet.

- Dette er kritisk fordi det vil være det første virkelige beviset på at Linux har egenskaper på enterprise-nivå, sier George Weiss, visepresident og forskningssjef ved Gartner Group, til TechWeb.

- Linux har gjort en bra jobb som blant annet webserver, men dette kan kanskje bli den første utgaven av Linux som kan demonstrere om operativsystemet kan måle seg med andre operativsystemer som Windows 2000 og forskjellige Unix-varianter. Men også om modellen med åpen kildekode og utvikling i fellesskap fungerer, også i et miljø med kommersielle operativsystemer.

Ifølge TechWeb har mange av de største Linux-distributørene allerede gjort klar for den nye kjernen i det siste utgavene av selskapenes Linux-distribusjoner. Red Hat Linux 7.0, som nylig ble sluppet, inneholder i dag Linux 2.2, men er bygget for å utnytte egenskapene i Linux 2.4.
Red Hat lover derfor at en oppdatering selskapet vil sørge for å ha installasjonsfiler (RPM - Red Hat Package Manager) med den nye kjernen klare kort til etter at kjernen lanseres.

Til toppen