Vil ha Microsoft likevel

I går skrev magasinet Der Spiegel at det tyske forsvaret ville slutte å bruke Microsoft-produkter på grunn av dårlig sikkerhet. I dag blir det hele tilbakevist.

Det som kan se ut til å være en spøk, ble i dag tilbakevist av Microsoft og det tyske forsvaret. I går het det at det tyske forsvaret skulle avslutte alle avtaler med Microsoft på grunn av mistanke om at programvare fra den amerikanske produsenten kunne inneholde bakdører til amerikanske spionsentraler.

Det var det tyske nyhetsmagasinet Der Spiegel som brakte den oppsiktsvekkende historien om at utenriksdepartementet og Bundeswehr hadde utredet sin bruk av programvare og konkludert med at amerikanske programvare i følsomme nasjonale datasystemer skulle erstattes av tysk.

I en pressemelding fra Microsoft heter det at dette ryktet er falskt og resonnementet er feil.

Få timer etter den opprinnelig saken var publisert i Der Spiegels nettutgave, kom den tyske regjering med et dementi. Denne sa at historien ikke var sann og at det tyske forsvaret hadde inngått en avtale med Microsoft om kjøp av ulike typer programvare for kun seks måneder siden og denne avtalen skulle overholdes.

Tyske Computerwoche publiserte mandag en artikkel der tyske myndigheter tilbakeviser de samme ryktene.

"Meldingen om at det tyske forsvaret ikke ville bruke Microsoft programvare på sensitive områder, er ukorrekt." har en talsmann for det tyske forsvarsdepartementet uttalt til Computerwoche.

Microsoft avviser kategorisk at det skal finnes noen bakdør i Microsoft-produkter.

Beskyttelsen av sensitiv informasjon på Forsvarets IT-område er garantert av en brannmur og krypteringsteknologi, og begge er uavhengig av hvilken programvare som blir brukt, sier talsmannen fra utenriksdepartementet.

Til toppen