Vil legge ut for Freeserve

Wanadoo vil betale over 21 milliarder kroner for den britiske ISP'en Freeserve.

Samlet sett vil de to selskapene bli en gigant i europeisk sammenheng. Franske Wanadoo er en dominerende ISP i Frankrike med 1,65 millioner kunder, foruten 0,6 millioner utenfor Frankrike.
Freeserve har hatt suksess som ISP i Storbritannia og har på knappe to år skaffet seg 2 millioner kunder, basert på prinsippet om at selve Internett er gratis.

Wanadoo opplyser i ettermiddag at budet er vennligsinnet og i forståelse med Freeserve. Kjøpesummen på 2,36 milliarder dollar, eller vel 21 milliarder kroner er i aksjer i Wanadoo.

Hovedaksjonær i Freeserve, Dixons Group, med 80 prosent av Freeserve-aksjene har akseptert handelen.

Wanadoo har lenge sett seg om etter ekspansjonsmuligheter utenfor Frankrike, og er selv i hovedsak eid av France Telecom med 88 prosent av aksjene. France Telecom jobber forøvrig med liggende ekspansjonsplaner innenfor internasjonal telekom for bedriftskunder og mobilelefoni gjennom det heleide mobilselskapet Orange.

Istedet for å selge selskapet, tok France Telecom selskapet Wanadoo på børs i sommer for å gjøre aksjen likvid, slik at den kunne benyttes til å handle for ved en fusjon slik den som nå ser ut til å gå i orden.

Til toppen