Vil presse teleprisene i EU

EU-kommisjonen mener det skal koste mindre å ringe imellom medlemslansene i EU, og setter nå i gang en lenge varslet gransking av avgiftene teleselskapene tar av hverandre for å formidle telesamtaler fra et EU-land til et annet.

I første omgang går EU i gang med å granske teleoperatører i sju EU-land, der operatørene kan vente å få endevendt avgiftspolitikken som etter EUs mening gjør det alt for dyrt å ringe fra et EU-land til et annet.

De sju selskapene som i første omgang skal granskes er finske Sonera, Post og telekom i Østerrike, greske OTE, televerket i Luxembourg, Telecom Italia, Telecom Portugal og irske Telecom Eirann.

Konkurransekommisær i EU, Karel van Miert mener disse selskapene er dyrere enn andre, siden EU i desember i fjor hadde 15 selskap på listene sine.

Tradisjonelt har teleoperatørene tatt høye avgifter for å formidle internasjonale samtaler, men stadig hardere konkurranse på internasjonale samtaler har presset dette markedet, og EUs gransking vil ventelig ytterligere bidra til lavere priser.

For eksempel er det billigere å ringe fra Storbritannia til USA, enn over kanalen til Frankrike.

Tidligere har EU varslet prissjekk for en rekke europeiske mobiloperatører.

Til toppen