BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil slippe til virtuelle mobilaktører

Mobilselskapene er i ferd med å myke opp i spørsmålet om virtuelle mobilselskap, det vil si mobilselskap som disponerer et mobilnett omtrent som mobilnetteieren selv. NetCom er i samtale med flere mulige mobilaktører, og selv Telenor er på gli.

Frode Eriksen
4. des. 2001 - 13:26
Telenor MobilNetCom

Aftenposten

Post- og teletilsynetNetSystem

I oktober i år ble imidlertid den nye statsråden i Samferdselsdepartementet utnevnt. Tidligere direktør for samfunnskontakt i NetCom, Torild Skogsholm fikk jobben, og har etter at hun kom til statsrådstolen tatt til ordet for at det skal bli lettere for mobilselskap som ikke eier egne nett å få tilgang til eksisterende infrastruktur. Det som forsterker dette er at det nå ser ut som om det bare blir to UMTS-nett i Norge, i og med at bare Telenor Mobil og NetCom har startet utbyggingen, mens Tele2 Norge har parkert hele UMTS-nettet inntil videre.

For mobilselskapene er det viktig at de selv kan påvirke betingelsene for å gi andre aktører tilgang til mobilnettene, først og fremst for å slippe ubehagelige statlige pålegg. Derfor velger selskapene nå heller å lete etter mulige løsninger som kan tilfredsstille alle parter. Dette er ikke ulikt det selskapene startet høsten i 1999 da "nye" Sense som det første i en rekke av flere selskap inngikk avtale om å kjøpe kapasitet i mobilnettet og selge den videre under egne varemerker, men altså med full kontroll fra netteierens side.

NetCom har kommet lengst og administrerende direktør, Barbara Thoralfsson, sier til Aftenposten at man nå åpner for å slippe til virtuelle operatører, og bekrefter minst en langt fremskreden samtale med en aktør. - Det øker totalmarkedet og gir mer dynamikk, sier hun.

Bjørnar Storeheier

Men Storeheier som også var å finne i NetCom under Sense-striden legger ikke skjul på at NetCom har endret holdning. I 1998 var det ikke en gang snakk om en gang å komme fram til løsninger.
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA





debitelOrangeVodafone


Administrerende direktør i Telenor Mobil, Ingvild Myhre, sier til Aftenposten at det må lønne seg for Telenor Mobil å slippe nye aktører til i selskapets mobilnett, for at en avtale kan signeres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra