Vil stanse Telenors prisheving

Post- og teletilsynet vil stanse den varslede prishevingen til Telenor, som er i strid med loven fordi den ikke er varslet med to måneders varsel, mener tilsynet.

Post- og teletilsynet skriver i et brev til Telenor at prisheving på teletakster er i strid med regelverket, ifølge VGs nettutgave.

Teletilsynet påpeker i brevet at Telenor skal varsle om prishevinger minst to måneder før de trer i kraft. Når prishevingene nå ble varslet i romjula bare dager før de skulle tre i kraft er dette i strid med loven skriver tilsynet.

-Vi har sjekket foreskriftene og funnet ut at prishevingen er i klar strid med regelverket, sier direktør i Post- og teletilsynet, Willy Jensen til VG Nett.

Telenor har varslet at startavgiftene skulle opp fra 45 øre til 59 øre.

Pressetalsmann for Telenor i Norge, Steinar Ostermann, bekrefter at Telenor har mottatt et brev fra Post- og teletilsynet vedrørende selskapets varslede prisøkning. - Vi skal svare tilsynet innen den fristen de har satt, sier han.

Tilsynet gir Telenor frist til 8. januar med å svare både på forholdet knyttet til varslingsfrist og til om prisene knyttet til kostnadsorientering.

- Vi konstaterer at PT mener vi ikke overholder varslingsfrister, og vi vil i vårt svar til tilsynet argumentere for hvorfor vi mener vi har gjort det, sier han.

Dagensspørsmål
Post- og teletilsynet mener Telenors varslede prisøkning på startavgiften på telefonsamtaler er i strid med loven fordi økningen ikke er varslet med to måneders varsel. Hva synes du om Telenors prisøkning?

Det er helt greit at Telenor øker prisene, kundene kan jo velge en annen operatør hvis de er misfornøyde
Dette synes jeg ikke noe om. Telenor fortsetter å heve prisene på områder hvor de har monopol eller tilnærmet monopol
Vet ikke

Trykk her for å se resultatet så langt
Til toppen