Vil ta en fjerdedel av håndfrimarkedet

Det norske selskapet EarPhone vil like over sommeren lansere sin trådløse håndfri-løsning for mobiltelefon. Pilottesten er nettopp gjennomført og det ferdige produktet ventes å koste forbruker vel 1000 kroner.

EarPhone AS ble etablert av Gründerne Frank R. Andersen og Jan Gabrielsen som begge har lang fartstid innen telekombransjen. Håndfri-løsningen er utviklet gjennom et lengre samarbeid med Bluechip Communication AS, Bård Eker Industrial design og Centrex.

Resultatet er en kombinert sender og mottaker som henges på øret og knytter sammen telefonen med øreapparatet. I tillegg følger det med en liten basestasjon som festes til selve mobiltelefonen.

Daglig leder i Earphone, Erland Bakke sier til digitoday.no at en planlegger å lage Earphone for de mest solgte mobiltelefonene og til nye modeller. Planen er å eksportere produktet, men det kommer først etter at en har klart å lansere og selge produktet i Norge. Deretter kommer de andre nordiske landene før eksport til Europa starter. I forbindelse med internasjonaliseringen vil selskapet vurdere å hente penger i markedet. Enn så lenge er aksjonærene privatpersoner, som er inne som finansielle og strategiske eiere.

Bakke anslår håndfrimarkedet i Norge til vel 320.000 til 350.000 sett årlig, og Earphone har ambisjoner om å ta en fjerdedel av dette, og vil selge mellom 40.000 og 80.000 sett. Går alt etter planen skal dette generere en omsetning for Earphone på 40 millioner kroner.

- Vi har brukt mye tid på å finne riktig design og formfigur slik at den ville passe brukerens ønske om liten vekt, smidig design og enkel i bruk. Med dette som målsetting har vi utviklet og satt sammen tekniske komponenter som til slutt ble EarPhone. Vi er nå ferdig med å teste pilot versjonen, som gav svært god kvalitet både i lyd og tale, sier Bård Eker.

Earphone har utviklet en løsning som gjør det mulig å besvare og avslutte samtaler, uten at en behøver å bruke selve telefonen. Og for de som er opptatt av stråling benytter den seg av en frekvens som gir 1/300 av strålingseffekten i forhold til en vanlig GSM telefon.

I neste versjon av produktet som planlegges lansert før jul i år, kommer det med flere andre tjenester som radio og MP3.

I likhet med en annen trådløs håndfriløsning som digitoday.no omtalte torsdag, benytter Earphone seg ikke av Bluetooth.

Les om håndfriløsningen FreeBit: Banebrytende norsk håndfri

Til toppen