BEDRIFTSTEKNOLOGI

Vil ta en fjerdedel av håndfrimarkedet

Det norske selskapet EarPhone vil like over sommeren lansere sin trådløse håndfri-løsning for mobiltelefon. Pilottesten er nettopp gjennomført og det ferdige produktet ventes å koste forbruker vel 1000 kroner.

Frode Eriksen
12. jan. 2001 - 10:19
EarPhone ASBluechip Communication AS

Resultatet er en kombinert sender og mottaker som henges på øret og knytter sammen telefonen med øreapparatet. I tillegg følger det med en liten basestasjon som festes til selve mobiltelefonen.

Daglig leder i Earphone, Erland Bakke sier til digitoday.no at en planlegger å lage Earphone for de mest solgte mobiltelefonene og til nye modeller. Planen er å eksportere produktet, men det kommer først etter at en har klart å lansere og selge produktet i Norge. Deretter kommer de andre nordiske landene før eksport til Europa starter. I forbindelse med internasjonaliseringen vil selskapet vurdere å hente penger i markedet. Enn så lenge er aksjonærene privatpersoner, som er inne som finansielle og strategiske eiere.

Bakke anslår håndfrimarkedet i Norge til vel 320.000 til 350.000 sett årlig, og Earphone har ambisjoner om å ta en fjerdedel av dette, og vil selge mellom 40.000 og 80.000 sett. Går alt etter planen skal dette generere en omsetning for Earphone på 40 millioner kroner.

- Vi har brukt mye tid på å finne riktig design og formfigur slik at den ville passe brukerens ønske om liten vekt, smidig design og enkel i bruk. Med dette som målsetting har vi utviklet og satt sammen tekniske komponenter som til slutt ble EarPhone. Vi er nå ferdig med å teste pilot versjonen, som gav svært god kvalitet både i lyd og tale, sier Bård Eker.

Earphone har utviklet en løsning som gjør det mulig å besvare og avslutte samtaler, uten at en behøver å bruke selve telefonen. Og for de som er opptatt av stråling benytter den seg av en frekvens som gir 1/300 av strålingseffekten i forhold til en vanlig GSM telefon.

I neste versjon av produktet som planlegges lansert før jul i år, kommer det med flere andre tjenester som radio og MP3.

I likhet med en annen trådløs håndfriløsning som digitoday.no omtalte torsdag, benytter Earphone seg ikke av Bluetooth.

Les om håndfriløsningen FreeBit: Banebrytende norsk håndfri

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra