BEDRIFTSTEKNOLOGI

Visma vurderer å kjøpe SPCS-gruppen

Det kan gå mot fusjon av Norges to største programvareselskaper, Visma og SPCS-gruppen. Sent i dag kjøpte Visma 13 prosent av aksjene i erke-konkurrenten.

21. nov. 2000 - 16:46
VismaØystein MoanSPCS-Gruppen



VismaSPCS ASAOslo Børs.

- Vi fikk et tilbud i løpet av dagen og slo til. Vi synes dette var en fornuftig investering, vi er jo i samme bransje, sier Moan hemmelighetsfullt til digitoday.no. Han har ikke snakket med ledelsen hos erkekonkurrenten eller storeierPer A. Boasson, forteller han.



For Moan er aksjekjøpet et 'takk for sist' til SPCS-ledelsen og gründer/største eier Per Boasson. De to selskapene har tidligere først slåss om hvem som skulle kjøpe konkurrenten
Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess
Micro 80, en kamp Moan vant. I mars i fjor la Boasson overraskende inn et bud på Visma, men Moan takket nei og forhandlet en stund med Agresso og Software Innovation før man stoppe forhandlingene.

- Vi har en mulighet med midlene fra salget av Marine-divisjonen, bekrefter Moan overfor digitoday.no.

Av forskjellige årsaker finnes det et enormt antall produsenter av økonomisystemer i Norden, men etter årstusenskiftet har mange slitt. Senest i går slo nyheten om at de to danske storaktørene Navision og Damgaard slår seg sammen
- Den danske fusjonen aktualiserer kanskje behovet for å skape en sterk norsk/svensk aktør, sier Moan.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.