Web-tjeneste for platebutikker

Kristiansand-bedriften One Stop Entertainment AS satser på økt salg av musikk over nettet til sine kunder. Databasen er lagt ut på nettet slik at kunder selv kan søke etter titler i butikken.

- Vi har opprettet en full webshop med over 50.000 CD-titler for platebutikker. Det vil også bli produsert nyheter hver uke som er tilgjengelig for alle, forteller web-ansvarlig Alf Ørjan Flak i selskapet One Stop Entertainment AS. Tjenesten kom på lufta fredag i forrige uke. Til nå har rundt 15 platebutikker meldt sin interesse for tjenesten.

One Stop Entertainment har hovedkontor i Kristiansand, men har også en avdeling i Oslo. Det er i dag 13 ansatte i bedriften. Web-løsningen er utarbeidet av Web Byrået Norge AS.

- Omsetningen vil nok øke, selv om de fleste nok kommer til å bruke den gamle bestillingsmåten, sier Flak. Omsetningen i selskapet var i 1997 på rundt 100 millioner kroner. Grunnen til at databasen gjøres tilgjengelig for kundene via nettet er for det første å gjøre det enklere for kundene og for det andre å henge med i tiden.

- Det er mulig å søke etter titler direkte fra butikken. Det som er på nettet, er en ren database uten grafikk for å gjøre basen enkel å laste ned. Vi har satset på en kjapp og stilren side som går fort. Vi vil også gjerne henge med i tida, sier Flak. Det er planer om å selge annonser på nettstedet, og det er spesielt plateselskapene som er aktuelle som annonsører, forteller Flak.

- Det kan være muligheter for at vi skal utvide og foreta nyansettelser, men det er ikke bestemt ennå. Vi har folk med lang erfaring som jobber her, så hvis kapasiteten blir lav, må vi ansette flere, sier Flak til digi.no.

For å få tilgang til databasen, må bedriften være registrert i Brønnøysund og helst være faghandlere innen musikk. Oppfyller man kravene, får man utlevert kundenummer og passord som gir tilgang til databasen.

Til toppen