WebOffice: Selgeren ofret hus og bil

Mannen med ideen til Rosing-kandidaten WebOffice, Rune Semundseth, har ofret både hus og bil for å leve opp til sin vilje og sine forpliktelser.

Det var ikke ukjent i redaksjonen at Semundseth var blitt observert fra flere hold i Oslo en tid tilbake, utsmykket av en kjapp og vakker Saab kabriolet. Semundseth anerkjenner forholdet, og beretter om et vemodig minne.

- Det var en gevinst vi vant fordi vi var så flinke til å selge PC-er, blant annet til Samfunnsvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo. Men bilen måtte vi selge igjen, for å sikre plusstall i regnskapet til SiO Data. Jeg fikk låne den i tre dager, og brukte den alt jeg kunne.

Trass i gevinsten fra kabrioleten - og ingen behøver å tvile på at ikke kremmersjelen Semundseth sørget for at den ble solgt til høystbydende - tok SiO Data slutt. Prøvelsene gjorde det ikke. Semundseths nye selskap WebCom kom på kant med investorene, og måtte kjøpes fri. Markedssjefen skaffet pengene ved å selge sin hardt ervervede leilighet på Adamstuen. Nå leves livet i en leiegård på Vålerenga, med do på gangen og dusj på kjøkkenet.

- Det går fint det, sier Semundseth og legger til at pusekattene har greid overgangen bra.

Den ofrede Saab-en har symbolsk betydning: En av Semundseths nærmeste venner er den berømte sykkelaktivisten Pål Jensen som trosser selv den harde Oslo-vinteren bak bok- og utstyrstrallen sin på Karl Johan. De to utgir populære databøker på Bilfri Forlag. Mest kjent er kanskje oppslagsverket PC-boka, et ofte humoristisk og alltid faglig korrekt bidrag til å bekjempe dataukyndighet på norsk.

Om WebOffice understreker Semundseth at han gjerne vil betraktes som produktets opphav, men at han samtidig må avvise at han kunne prestert noe slikt på egen hånd.

- Den du absolutt må få med, er Knut Brobakken. Han har stått for programmeringen av WebOffice og er utrolig dyktig og ettertraktet. Men jeg vil ha æren for at Knut fortsatt er hos oss. Det hadde ikke skjedd hvis ikke vi hadde organisert tilbakekjøpet av WebCom fra Hood Invest i vår og lagt opp selskapets drift mer på de ansattes betingelser, avslutter Semundseth, kledelig beskjedent.

Til toppen