Whitbread-båter skal kommunisere med Nerafoner

Nera har inngått avtale om leveranse av satellittbasert kommunikasjonsutstyr til samtlige seilbåter som skal delta i Whitbread-regattaen som starter i høst. Kontrakten er på bare tre millioner kroner, men markedsverdien for Nera er trolig langt større.

Årsaken til den store markedsverdien denne avtalen kan ha er at Withbread, nå omdøpt til Volvo Ocean Race Round the World 2001-2002, er gjenstand for en enorm mediadekning.

Hver dag i ni måneder skal utstyret fra Nera sørge for at internettbrukere og TV-tittere verden over kan følge mannskapene ombord i verdens tøffeste båtrace. Hver seilbåt blir utstyrt med en Nera WorldPhone Marine - og en Nera B Marine terminal, som skal formidle tale og levende TV-bilder fra seilasen.

- Dette er en viktig avtale for oss. Seilasen går over ni måneder. I den perioden får vi testet produktene våre under både varierte og ekstreme forhold. Samtidig gir Volvo Ocean Race oss en unik mulighet til å vise frem og markedsføre Neras kommunikasjonsprodukter over hele verden, sier informasjonsdirektør i Nera, Helge Skaar.

Utstyret leveres fra datterselskapet Nera SatCom og blir spesialtilpasset. Kommunikasjonen går via Inmarsat og det er også mulig å motta bilder fra seilasen via mobiltelefonen eller PC-skjermen til den enkelte bruker som sitter på land for å følge regattaen.

Skaar sier at utviklingen innen telekommunikasjon og mobilt Internett har skapt helt nye muligheter for seilasen. - Flere av båtene vil distribuere bilder fra ferden via Internett, og lar alle som måtte ønske det følge mannskapene gjennom hele seilasen, fra start til mål.

Til toppen