BEDRIFTSTEKNOLOGI

Whitbread-båter skal kommunisere med Nerafoner

Nera har inngått avtale om leveranse av satellittbasert kommunikasjonsutstyr til samtlige seilbåter som skal delta i Whitbread-regattaen som starter i høst. Kontrakten er på bare tre millioner kroner, men markedsverdien for Nera er trolig langt større.

Frode Eriksen
2. apr. 2001 - 15:32

Årsaken til den store markedsverdien denne avtalen kan ha er at Withbread, nå omdøpt til Volvo Ocean Race Round the World 2001-2002, er gjenstand for en enorm mediadekning.

Hver dag i ni måneder skal utstyret fra Nera sørge for at internettbrukere og TV-tittere verden over kan følge mannskapene ombord i verdens tøffeste båtrace. Hver seilbåt blir utstyrt med en Nera WorldPhone Marine - og en Nera B Marine terminal, som skal formidle tale og levende TV-bilder fra seilasen.

- Dette er en viktig avtale for oss. Seilasen går over ni måneder. I den perioden får vi testet produktene våre under både varierte og ekstreme forhold. Samtidig gir Volvo Ocean Race oss en unik mulighet til å vise frem og markedsføre Neras kommunikasjonsprodukter over hele verden, sier informasjonsdirektør i Nera, Helge Skaar.

Utstyret leveres fra datterselskapet Nera SatCom og blir spesialtilpasset. Kommunikasjonen går via Inmarsat og det er også mulig å motta bilder fra seilasen via mobiltelefonen eller PC-skjermen til den enkelte bruker som sitter på land for å følge regattaen.

Skaar sier at utviklingen innen telekommunikasjon og mobilt Internett har skapt helt nye muligheter for seilasen. - Flere av båtene vil distribuere bilder fra ferden via Internett, og lar alle som måtte ønske det følge mannskapene gjennom hele seilasen, fra start til mål.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.