Widescreen fra Silicon Graphics

SGI lanserte mandag en flat LCD-skjerm som er spesielt egnet for mediebransjen fordi den kan vise to sider med tekst ved siden av hverandre. Ved hjelp av et et skjermkort fra Number Nine, kan skjermen også brukes til Mac og PC.

Silicon Graphics 1600SW er en 17,3 tommers TFT LCD-skjerm (Tynnfilm-transistor Liquid Crystal Display) med noe uvanlige dimensjoner. De aller fleste dataskjermer i dag bruker skjermforholdet fra ordinære tv-er, det vil si 4:3. Skjermen til 1600SW har forholdet 16:10, det samme som HDTV (High-Definition Television). Maksimal oppløsning på skjermen er 1660 x 1024 med en punkttetthet på 0,23 mm eller 110 punkter per tomme. Ifølge SGI har de fleste andre flatskjermer en punkttetthet på mellom 0,28 og 0,31 mm.

Skjermen veier drøye 7 kilogram med stativ og omtrent halvparten uten. Den kan blant annet henges på en vegg.

1600SW produseres for SGI av Mitsubishi Electric og skal være industriens første fulldigitale høyoppløselige flatskjerm. Den er beregnet for brukere av PC og Mac, samt brukere av Silicon Graphics O2-arbeidsstasjoner.

Listepris for skjermen i USA er 2.595 dollar, og den kommer på markedet i november. For å gjøre skjermen tilgjengelig for PC- eller Mac-brukere - markeder som er større enn dagens marked for Silicon Graphics, leveres skjermen i en pakke sammen med grafikkortet Revolution IV-FP fra Number Nine. Dette er et 2D/3D-kort som greier 2D-oppløsninger på opptil 1920 x 1200 med 32-biters fargedybde ved 77 Hz vertikal frekvens. Kortet er utstyrt med inntil 32 MB med minne og finnes i både 2X AGP og PCI-utgaver.

PC-utgaven av denne pakken ventes å koste 2.795 dollar og skal også komme på markedet i november. Mac-utgaven skal komme i løpet av første kvartal neste år.

Til toppen