Win.HLP og Grape fusjoneres

Selskapene Win.HLP og Grape Digital Holding fusjonerer i et felles holdingselskap. Begge selskapene består under paraplyen som ennå ikke har fått noe navn.

Når de to selskapene Win.HLP og Grape Digital Holding nå går sammen i et felles holdingselskap, er det to selskaper som hver er store i sine segmenter som forenes. Til sammen har selskapene rundt 70 ansatte, og en forventet omsetning på rundt 40 millioner kroner i 1998.

Det er ikke bestemt noe felles navn på holdingselskapet ennå, men det er bestemt at Jan Skøien blir administrerende direktør. Win.HLP skal fortsatt ledes av Edvard Heen og Grape Digital Holding av Lars Grønseth. Skøien er i dag styreformann i Win.HLP.

- Dette gjør vi for å møte de kravene som allerede har begynt å melde seg fra kunder. Vi skal kunne tilby et bredere spekter av tjenester. Dette er en fusjon mellom selskap med komplementerende tjenester, sier Grønseth til digi.no. Han legger ikke skjul på at han har store forventninger til fusjonen.

- Ja, jeg har store forventninger. Jeg tror Win.HLP vil gi oss mye større tyngde innenfor tradisjonell IT og på e-commerce. Det vi har å tilføre i det felles selskapet er kommunikasjonskompetanse innen Internett-teknologi og multimedia, sier Grønseth.

Begge selskapene har svarte tall på bunnlinja - Grape Digital Holding hadde sitt første år med break-even, mens Win.HLP går med overskudd uten at Grønseth vil tallfeste hvor mye.

- For inneværende år vil våre to selskaper ha en omsetning på rundt 40 millioner kroner og ha et overskudd. Neste år forventer vi en omsetning på rundt 70 millioner, også da med overskudd, forteller Grønseth. Han forteller at det er få selskaper han ser på som konkurrenter.

- Uten å virke arrogant, må jeg si at jeg har vansker med å identifisere noen konkurrenter med det totalaspektet vi får. Det er klart at både Grape Digital Holding og Win.HLP har konkurrenter på hver sin front. Det nye selskapet representerer en bro mellom IT og ny teknologi, sier Grønseth. Han avviser at det er planer om noe samarbeid med DinSide, hvor Micro Holding Invest har aksjemajoritet. Micro Holding Invest, som også har Jan Skøien som styreformann, eier 51 prosent av holdingselskapet Win.HLP/Grape.

- Det er ikke en del av avtalen at vi skal samarbeide med DinSide. Det er først og fremst rådgivning og drift vi driver med, sier Grønseth, som ikke utelukker en ekspansjon til utlandet med den nye fusjonen.

- Jeg ser ikke bort i fra det. I første omgang har vi en liten oppgave foran oss, så jeg vil ikke tidfeste det. Men det er ingen umiddelbare planer, sier han.

I fusjonen er bytteforholdet mellom de to selskapene 74 prosent til Win.HLP og 36 prosent til Grape Digital Holding. Totalt er det 477 aksjonærer i det nyopprettede holdingselskapet, og av disse er 38 ansatt i selskapene. Foruten Micro Holding Invest er PC-systemer en stor aksjonær med 18,2 prosent.

- Jeg har stor tro på dette. Det er slutt på hjemmesidenes tid, nå er det tyngre kommunikasjonsløsninger som vi skal satse på, sier Grønseth, som selv eier 2,1 prosent av det fusjonerte selskapet.

Til toppen