Windows 2000-sjef måtte gå

Markedssjefen for Windows 2000 har sluttet. Ryktene sier at det ikke var frivillig. Linux kan ha deler av skylden.

Enda en Microsoft-sjef har forlatt skuta - men denne gangen var det trolig ikke for å trekke seg tilbake med millionene sine. Jim Ewel var sjef for markedsføringen av Windows 2000 og hadde arbeidet i markedsførings-ledelsen siden han startet i 1989.

Ewel er den foreløpig siste lederveteranen som har sluttet i Microsoft. De to meste kjente som sluttet i fjor var sjefsteknologen Nathan Myhrvold og Windows-sjef Paul Maritz. Microsoft hevder Ewel har trukket seg, men anonyme kilder i selskapet hevder ovenfor nyhetstjenesten Cnet at han fikk sparken.


Ledelsen i Microsoft, med Bill Gates og Steve Ballmer i spissen, skal være misførnøyd med salget av server-verjonene av Windows 2000 og mener at det er markedsføringen som har slått feil. Men Microsoft møter også andre utfordringer, blant annet et stadig sterkere press fra Linux.

Microsoft har lenge lovet å offentliggjøre salgstall for Windows 2000, men har enda ikke gjort det. Selskapet har offentliggjort et resultatvarsel om svakere salg og skal legge frem tall 18. januar.

Til toppen