BEDRIFTSTEKNOLOGI

WinPhone 7 er klar for lansering

Nå gjenstår det vanskeligste.

Microsoft kunngjorde at selskapets kommende mobilplattform, Windows Phone 7, nå har nådd RTM-stadiet (Release to Manufacturing). Dette er den utgaven som vil være å finne i de Windows Phone 7-baserte mobiltelefonene som kommer på markedet senere i høst.

I et blogginnlegg skriver Microsofts Terry Myerson at det fortsatt gjenstår arbeid knyttet til integrasjonen mellom plattformen og partnernes maskinvare, programvare og nettverk, men at arbeidet til selskapet interne utviklingsgruppe i stor grad er fullført.

Microsoft lover at Windows Phone 7 er den grundigst testede mobilplattformen selskapet noen sinne har utgitt. Selskapet blant annet har kjørt daglige, automatiserte tester på nesten 10 000 enheter. I tillegg har plattformen blitt testet hos flere tusen eksterne programvareleverandører og andre tidlige brukere.

Windows Phone 7
Windows Phone 7 Bilde: Microsoft

Dette er da også nødvendig. Windows Phone 7 er et være eller ikke-være for Microsofts mobilsatsing. Selskapet har i de senere år i liten grad vært i stand til å følge den raske utviklingen i smartmobilmarkedet, og måtte med Windows Phone 7 starte med nesten blanke ark i forsøket på ikke å forbli bortimot irrelevante i dette stadig viktigere markedet.

Mange utviklere ser ut til å ha latt seg begeistre av Windows Mobile 7, eller kanskje snarere av mulighetene til å benytte sine eksisterende kunnskaper og verktøy til å lage applikasjoner og spill til plattformen.

Det Microsoft nå må gjøre er å begeistre også de potensielle kundene, slik at de velger en smartmobil basert på Windows Phone 7 i stedet for iOS, Android, BlackBerry, Symbian eller en av de andre smartmobilplattformer.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.