Xeon endelig feilfri

Intel har nå rettet opp minnefeilen i Pentium II Xeon-prosessorene beregnet for fireveis-systemer. Produksjonen er nå kommet opp i et volum som dekker etterspørselen.

Feilen som i sommer hjemsøkte Intels Pentium II Xeon-prosessorer for fireveis servere, er nå rettet ved å gjøre endringer på selve brikken. Feilen gjorde at ECC-funksjonaliteten (Error Correcting Code), en mekanisme som kontroller om dataene prosessoren får er de samme som minnet leverer, ikke fungerte.

Riktignok hadde ikke alle brikkene som ble produsert denne feilen, men etterspørselen var mye høyere enn produksjonen av feilfrie brikker. Men selskapet greier nå å dekke etterspørselen i fjerde kvartal. Dette vil medføre at flere serverprodusenter vil lansere fireveis servere i tiden som kommer.

Sequent har gått enda lenger og skal i dag presentere en 64-veis 450 MHz Xeon-server. Dette er en av de mest avanserte Xeon-baserte maskinene hittil.

Xeon finnes nå i utgaver med klokkehastighet opptil 450 MHz og med sekundært hurtigminne på opptil 1 MB. Versjonen med 2 MB sekundært hurtigminne skal først komme i begynnelsen av neste år.

Til toppen