BEDRIFTSTEKNOLOGI

Zalto-kunden ringer for 25 kroner i måneden

Mobilselskapet Zalto Communications er i ferd med å bli et pengesluk for Telenor Mobil. I fjor fikk selskapet trafikkinntekter på knappe 12 millioner kroner, noe som betyr at hver kunde ringer for mindre en 25 kroner i måneden.

Frode Eriksen
6. apr. 2001 - 09:02

Det er Aftenposten som fredag referer til selskapets årsresultat, som slett ikke kan være lystelig lesing for Telenor Mobile Communications som øvrig er kjent for å tjene penger i det norske markedet.

Satsingen på Zalto skjer sammen med ex-sjef for Telenors mobilsatsing i Norge, Stig M. Herbern, som også eier 8,5 prosent av selskapet.

Zalto tapte 105 millioner kroner i fjor etter at det var brukt 62 millioner kroner på PR, noe som betyr en drøy tusenlapp per kunde. Problemet for Zalto er at de samme kundene bare ringer for et beløp som tilsvarer vel 200 kroner i måneden, noe som gir en snittinntekt per måned på under 25 kroner, om en fordeler inntekten på åtte måneder, som er den tiden selskapet var i drift i fjor. Det reelle beløpet er nok større fordi Zalto økte kundemassen gjennom året, men inntekten per kunde er uansett betydelig lavere enn ellers i Telenor Mobil.

I selskapets årsberetning heter det ifølge Aftenposten at både underskudd og omsetning er etter planen. Selskapet satt med vel 60.000 kunder ved utgangen av året. I tillegg ble 38.000 kunder fjernet fra Zalto fordi de ikke hadde ringt på tre måneder.

Zalto ble etablert i fjor for å utgjøre et tilbud mot unge SMS-og mobilbrukere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.