Zollar forplikter Lotus til Java 2EE

I sin hovedinnledning på Lotusphere 2002, sa Lotus-sjef Al Zollar at Lotus vil standardisere på Java 2EE som integrerende plattform i årene framover.

Zollar mener at Java 2 Enterprise Edition er den plattformen som best forener kundenes ønsker og behov med Lotus' strategi for å "bedre menneskelig produktivitet gjennom verktøy for samarbeid og tilgjengeliggjøring av kunnskap".

Visjonen gjelder ikke den kommende versjon 6 av Notes/Domino, som straks gjøres tilgjengelig i "endelig beta", men den neste store oppgraderingen av Lotus' hovedprodukt. Målet for Lotus i "neste fase" er å sikre samarbeids- og kunnskapsverktøy som kan integreres i ethvert miljø og enhver prosess. Standardiseringen på J2EE gjennomføres konsekvent gjennom alle andre programvareavdelinger i IBM.


Selv om Lotus ser potensialet i tynne og mobile klienter, gjør Zollar seg til talsperson for prinsippet om "rik og anvendelig" maskin på arbeidsplassen, i likhet med Bill Gates. Men rikdommen skal framstå gjennom Java og Java-formidlede webtjenester, ikke nødvendigvis Windows.

Til toppen