Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Applikasjoner raskt til markedet med ny utviklingsplattform

Programvareutvikling skjer på helt nye måter i skyen. Dette gir kjempefordeler inkludert muligheter for hurtigere nylanseringer og oppdateringer mange ganger daglig. Sammen med Red Hat har Basefarm satt sammen en hybrid utviklings- og driftsplattform – klar til bruk.

Applikasjoner raskt til markedet med ny utviklingsplattform
Basefarm OpenShift Platform gjør veien fra idé til lansering av nye applikasjoner vesentlig kortere. Det skal Anders Jeppesen, produktsjef fra Basefarm (t.v.) gjøre sammen med, Per Stedje, pre-sale i Basefarm, Joakim Wethal, Partner Account Manager Red Hat og Andreas Johnsen Skoglund, Solution Architect i Basefarm sørge for. Ny funksjonalitet og feilretting kan skje mange ganger daglig. OpenShift fra Basefarm og Red Hat er en fullblods, hybrid skyløsning hvor utvikling, test og drift skjer på samme plattform.
Basefarm BrandStory

Basefarm er en europeisk driftsleverandør av virksomhetskritiske IT-løsninger. Selskapet er en del av Orange Business Services som inngår i den globale telekommunikasjonsoperatøren Orange Group. Basefarm støtter kundene frem til markedsledende posisjoner ved å integrere nøkkelkompetanse for digital transformasjon – big data, skytjenester og informasjonssikkerhet – i én samlet leveranse. Selskapets leveransemodell dekker hele spekteret fra innovasjon via idriftssetting til fortløpende produksjon, inkludert strategirådgivning, implementeringsprosjekter og IT-drift med én felles driftsmodell uansett valg av skyplattform. Basefarm ble etablert i Norge i 2000 hvor selskapet også leverer datasentertjenester. Et team på over 760 IT-ingeniører og -rådgivere leverer tjenester til globale kunder fra europeiske kontorer og datasentre i Norge, Sverige, Nederland, Tyskland og Østerrike.

Se også: www.basefarm.no datasenter.basefarm.no www.orange-business.com

Les mer

Du har sikkert observert hvor fint det er med programvare som har fått enda mer funksjonalitet eller luket bort noen bugs over natten. Opplevelsen er til å bli glad og overrasket av.

Basefarm OpenShift Platform

  • En komplett, integrert og hybrid utviklingsplattform som en tjeneste (PaaS)
  • Resultat av partnerskap mellom Basefarm og Red Hat
  • Vesentlig raskere til markedet med nye løsninger, funksjonalitet og feilretting
  • Økt effektivitet i hele løpet fra ide via utvikling og test til drift
  • Baserte på Docker-containere og containerstyrings- og utrullingssystemet Kubernetes.
  • For både tradisjonelle applikasjoner og neste generasjons mobile og skybaserte mikrotjenester

Før var det annerledes. Da var det bare å smøre seg med tålmodighet til neste, periodevise oppdatering ville komme om for eksempel et halvår eller år.

For alle som lager programvare på denne gamle måten innebærer nylanseringer dessuten mye stress. Når du sender ut oppdateringer til mange tusen brukere så må alt være helt på stell. Hvis ikke kan det bli skikkelig ille – med tilbakerulling, patching, ublide sjefer og omdømmesvikt.

– Har du publisert på et nettsted eller Facebook noen gang? Da skjer oppdateringen direkte. Den samme opplevelsen får vi til med ny programkode, bare innenfor en god del mer avanserte rammer, sier Anders Jeppesen, produktsjef i Basefarm.

Én plattform for alle faser

Arbeidsflyten i utviklingsløp har mange faser. Ide, utvikling, testing, drift og videreutvikling er de vesentligste.

– Det som ofte skjer, er at kode fungerer helt utmerket hos utviklerne. Men, så kommer den til testavdelingen som ikke vil slippe den igjennom – eller til driftsavdelingen som sier at koden ikke fungerer, forklarer Jeppesen.

– Resultatet blir at koden må returneres til utviklere. Men, de var kanskje rimelig lei akkurat den koden og i gang med nye, engasjerende oppgaver. Så blir det full stans og feilretting av noe som egentlig fungerte. Jubelen står ikke akkurat i taket ved slike anledninger. Noen syns det blir såpass lite interessant å jobbe på denne måten at de slutter.

Om Anders Jeppesen

  • Mange års erfaring fra produktutvikling, presale og prosjektledelse.
  • Bred erfaring fra virksomhetskritisk IT-drift inkludert DevOps, Openshift, infrastruktur-tjenester og drift
  • Sentrale erfaringsområder: mobilnettverk (2G/3G/4G), planlegging av drift og vedlikehold, OSS-systemadministrasjon.
  • Vært hos Telenor Mobil, CellVision, Huawei, Opplysningen 1881 og nå Basefarm. Bachelor i telecom fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

Red Hat og Basefarm har gått sammen om å levere OpenShift Container Platform som løser disse problemene. Grunnprinsippet i OpenShift er at alle bruker én felles plattform som dekker hele arbeidsflyten.

Basefarm OpenShift Platform

Det er mulig å sette sammen en slik plattform på egenhånd, men da får virksomheten jobben med å drifte denne plattformen selv i tillegg til utviklingsoppgavene. Dobbelt opp med oppgaver, med andre ord, noe som neppe er særlig produktivt.

– Vi leverer plattformen klar til bruk som Basefarm OpenShift Platform. Det er uhyre potente saker som utnytter Kubernetes, Docker og DevOps-verktøy og -utviklingskultur. Utviklingsløpet blir enklere og mer effektivt, forklarer han. – Den blir naturligvis kontinuerlig videreutviklet.

Anders Jeppesen

Basefarm OpenShift Platform styrker også arbeidet med compliance/samsvar og sikkerhetsutfordringer. Er det ett råd som virkelig gjelder for å bygge applikasjoner i samsvar regelverk og med høy sikkerhet, så er det å inkludere dette som en naturlig del av utviklingskultur og -plattform. Med OpenShift-plattformen blir sikkerheten ivaretatt tvers igjennom hele verdikjeden. Dermed blir kode langt sjeldnere returnert til utviklerne på grunn av sikkerhetsutfordringer.

Kode som fungerer i utviklingsavdelingen vil dessuten fungere i drift. Det er nok av eksempler på at kode ikke lar seg idriftssette som planlagt. Risikoen for dette blir kraftig redusert med Basefarm OpenShift Platform.

De gode faseovergangene bidrar også til økt driftseffektivitet.

Helt nye perspektiver

Felles plattform-begrepet dekker også sikkerhet og compliance tvers igjennom hele organisasjonen.

Anders Jeppesen, produktsjef i Basefarm

I motsetning til ved periodevise lanseringer, kan organisasjonen med OpenShift slippe stresset ved lanseringer av store programvarepakke eller -oppdateringer. Koden i dette DevOps-løpet vil rett og slett fungere.

Metoden gjør det til og med mulig å gå live med kode som ikke en gang er helt ferdig eller lansere nye løsninger med begrenset funksjonalitet. Flere virksomheter gjør dette for raskt å få tilbakemeldinger fra utvalgte brukerne med tanke på videre retning for applikasjonen.

På den måten blir sluttbrukerne involvert som testpanel i applikasjonsutviklingen. Veien frem til full lansering - time to market - kuttes drastisk ned sammenlignet med tradisjonelle utviklingsmetoder.

Utviklere kan sette i drift

Utviklerne vil elske det. Plattformen gjør det mulig å sette kode i produksjon på en måte som er tett opptil opplevelsen av å publisere på Facebook.

Anders Jeppesen, produktsjef i Basefarm

En annen fordel er at utviklerne faktisk selv kan sette kode i drift. Dette er kanskje ikke noe man ønsker for all kode og funksjoner, men for visse ting som for eksempel feilretting og mindre oppdateringer.

– Utviklere vil elske det. Vi er temmelig tett opptil opplevelsen ved publisering på Facebook eller nettsted. De kan kjøre inn kode og umiddelbart se resultatet. Dette gir et helt nytt perspektiv på applikasjonsutvikling, sier han. – Når prosessene er mindre komplekse og veien er kortere fra koding til drift, blir det dessuten enklere å åpne for bredere samarbeid på tvers av avdelinger. På denne måten blir OpenShift-plattformen et effektivt redskap for digital fornyelse.

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022