BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

BRANDSTORY: Denne oppskriften oppfyller drømmen til mange IT-miljøer
Innhold fra annonsør

Denne oppskriften oppfyller drømmen til mange IT-miljøer

Drømmen er ett sammenhengende løp fra utvikling til produksjon. Basefarm OpenShift er et slikt miljø. Her kan du lese om teknologien bak og hvordan det fungerer.

Kjenner du til «kaste over gjerdet»-metoden? I så fall vet du at den er lite fruktbar.

Metoden peker tilbake på et tradisjonelt miljø med mennesker og teknologi som ikke fungerer optimalt sammen. Etter at ny kode sviver godt på utvikleres maskiner, kaster de den videre til test og drift. Der er kan oppsettet være så annerledes at koden ikke fungerer. Da må den enten i retur eller mye arbeid legges ned i få den til å fungere.

Som om ikke det er nok, må prosedyren bli gjentatt mer eller mindre ved alle oppdateringer.

Bryter ned barrierene

Dette er Kubernetes

Kubernetes gjør det enklere å kjøre applikasjoner

Les om Kubernetes »

– Det er langt bedre med ett helt og sammenhengende programmeringsløp, slår systemarkitekt Andreas Skoglund hos Basefarm fast.

Det han har i tankene, er Docker-containere, Kubernetes, kontinuerlige utviklingsløp, databaser, meldingskøer, overvåking og logging skrudd sammen til én løsning.

– OpenShift Container Platform er en distribusjon av Kubernetes sammen med en solid mengde andre teknologier, som leverer nettopp dette forklarer han.

Les mer: Red Hat og Basefarm har utviklings- og driftsplattform klar til bruk

Oppsettet fungerer like godt i private skyer og skytjenester som Microsoft Azure og AWS.
I bunn ligger Docker-containere. Docker er en måte å pakke applikasjoner sammen med alle avhengigheter. Dette i motsetning til tradisjonell innpakning som .exe, .rpm og andre applikasjonstyper som er sensitive for bibliotek- og versjons-forskjeller i driftsmiljø for å kunne fungere.

Containerne kan settes opp «immutable». Da kan de ikke bli endret. Det sikrer lik oppførsel i dev, stage (test) og prod.

For å unngå programvare-konflikter pleier man i dag å kjøre en applikasjon per virtuelle maskin (VM). Ved hjelp av containere så slipper man denne problematikken og en VM kan enkelt kjøre flere containere, noe som fører til både ressursbesparelser og forenklet administrasjon.

Kubernetes - en byggeblokk

Andreas Skoglund

... er løsningsarkitekt hos Basefarm. Han beskriver dette som en kreativ og varierende jobb, hvor arbeidsdagen for det meste dreier seg om å designe og lage tekniske løsninger for å løse kunders dilemmaer. Fritiden går ofte med på hobbyprogrammering, hjemmeautomasjon og bygging av overkompliserte hjemmenettverk.

Kubernetes er et modulært rammeverk som kan settes sammen på mange forskjellige måter, men samtidig gi utviklere og teknikere den samme opplevelsen uavhengig av hvordan det virker under panseret.

Andreas Skoglund er systemarkitekt hos Basefarm 

En stor fordel med dette er at du kjenner deg igjen uansett hvor det er satt opp, om det er i skyen hos for eksempel Microsoft Azure, eller på en server stående i kjelleren.

Kubernetes forenkler også mange av teknikerens oppgaver, distribusjon og plassering av konteinerene skjer automatisk og ekstra kapasitet kan bli provisjonert på svært kort tid for å håndtere økt last, for eksempel i forbindelse med Black Friday.

– Plattformen automatiserer containerbasert arkitektur.

 

OpenShift representerer én måte å anvende Kubernetes på. I OpenShift er Kubernetes satt sammen med flere andre tjenester som ofte er påkrevd i agile og devops-orienterte miljøer.

Dermed kan OpenShift realisere drømmen til de fleste IT-miljøer – et sammenhengende, integrert programmeringsløp. OpenShift gir dessuten mulighet for flere separate, uavhengige CI/CD løp og nødvendig støtte rundt Kubernetes som administrasjon av images, byggeverktøy, overvåking og sammenhengene sikkerhet på tvers av alle tjenestene.

Fra applikasjon til container

Hva så med veien fra applikasjon til container?

Også der hjelper OpenShift på flere måter. En av disse funksjonene heter source-to-image (S2I). OpenShift lager containerne for deg på grunnlag av slike S2I-oppskrifter som finnes for alle de mest populære språkene og rammeverkene.
Understøttende teknologier som meldingskøer, databaser og lignende har OpenShift også støtte for via tjenesten “Service Catalog”. Disse kan provisjoneres utenfor OpenShift, som for eksempel på AWS, men samtidig henge sammen med applikasjonen din og kontrolleres fra OpenShift.