Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Derfor gir globale skyleverandører bare nye muligheter for outsourcings-partneren

Derfor gir globale skyleverandører bare nye muligheter for outsourcings-partneren
– Kompleksiteten i offentlige skytjenester har ført til økt behov for ekspertise på virksomhetskritiske IT-driftstjenester slik som vi leverer, sier Anna Rehnström, VP Infrastructure i Basefarm.
Basefarm BrandStory

Basefarm er en europeisk driftsleverandør av virksomhetskritiske IT-løsninger. Selskapet er en del av Orange Business Services som inngår i den globale telekommunikasjonsoperatøren Orange Group. Basefarm støtter kundene frem til markedsledende posisjoner ved å integrere nøkkelkompetanse for digital transformasjon – big data, skytjenester og informasjonssikkerhet – i én samlet leveranse. Selskapets leveransemodell dekker hele spekteret fra innovasjon via idriftssetting til fortløpende produksjon, inkludert strategirådgivning, implementeringsprosjekter og IT-drift med én felles driftsmodell uansett valg av skyplattform. Basefarm ble etablert i Norge i 2000 hvor selskapet også leverer datasentertjenester. Et team på over 760 IT-ingeniører og -rådgivere leverer tjenester til globale kunder fra europeiske kontorer og datasentre i Norge, Sverige, Nederland, Tyskland og Østerrike.

Se også: www.basefarm.no datasenter.basefarm.no www.orange-business.com

Les mer

Outsourcings-partneren Basefarm har bare fått mer å gjøre ved introduksjonen av «public cloud» – offentlige skytjenester. De gigantiske, globale skyleverandørene er bare blitt en del av det ordinære konkurrentbildet og skaper i tillegg partnerskapsmuligheter.

Offentlige skytjenester ble for noen år tilbake en velkommen lekegrind for utviklingsmiljøer av alle slag. Terskelen var lav for å komme i gang. Uten å møtte røre maskinvare fikk utviklerne aksess til alle typer tjenester.

Slik var ingen vant med. Mulighetene for kreativitet, utforskning og utviklingshastighet økte eksponentielt.

Mer offentlig sky - mer Basefarm

– Sammen med dette fulgte et stort behov for råd om riktig plattformvalg. På mange måter er det intet nytt under solen i så måte. For å møte kundene på en riktig og lønnsom måte må du være trygg på valget av infrastruktur og alle omkringliggende tjenester, sier Anna Rehnström, VP Infrastructure hos Basefarm.

Basefarm fikk en opplevelse ute i markedet som kan ligne på den mange leger har fått med pasienter med Internett-tilgang. Pasientene kan bruke dager og timer til å sette seg inn i sin egen helse, men har like fullt behov for medisinsk ekspertise for å gjøre riktige valg.

– Kundene velger ikke infrastruktur ved å velge oss. De velger en rådgiver som best kan sammenlignes med en IT-avdeling med mer omfattende kompetanse enn de selv har mulighet til bygge opp. De velger hjelp til valg, hjelp til utvikling og hjelp til drift. I realiteten en DevOps-partner.

Systemer som lar seg drifte

Skyvalg er i realiteten spørsmål om outsourcing

 Offentlige skytjenester kommer i stort utvalg og bredde. De forandrer måter å jobbe på og levere på, men de forandrer ikke målet om at forut for gode IT-løsninger går gode valg av løsninger og infrastruktur.

Outsourcingspartnere som Basefarm er mest kjent for å drifte infrastruktur, men har alltid vært med på laget ved valg av drift, overvåking, compliance, support, sikkerhet og videreutvikling av løsninger.

Ekspertisen på dette området er bare blitt enda mer aktuell ved fremveksten av offentlige skytjenester.

Pendelen svinger. De store, globale skyleverandørene inngår partnerskap med Basefarm som med sin innsikt kan øke suksessraten for kundene. Ingen er tjent med prosjekter som ikke realiseres med ønsket gevinst.

«Avdelingens» oppgave er å tilrettelegge gode utviklingsløp, compliance, sikkerhet, 24/7 support, overvåking, utrykning og valg av programvareløsninger («skytjenester»).

– IT-løsninger går etterhvert inn i driftsfasen. Da må plattformen og systemene være hensiktsmessige. I motsatt fall må store deler av jobben gjøres på nytt. Som kjent blir kode og infrastruktur veldig sammenviklet. Det er ikke bare å vippe noe over fra en plattform til en annen.

Nettopp dette er bakenforliggende årsaker til at Basefarm nå ser at pendelen svinger den andre veien - fra offentlige skytjenester til IT-outsourcingsforetak.

Ikke konkurrenter

– Basefarm blir som en egen IT-avdeling med både public cloud og private cloud som verktøykasse, sier Anna Rehnström i Basefarm.

Kort om Anna Rehnström

Vice President Infrastructure i Basefarm

Over 10 år i IT-leverandørbransjen. Sikkerhetsleder i fra Evry 2008 som sikkerhetsleder. Etterhvert direktør i Sverige for forretningsområdet Nordic Operations og senere med direkte oppdrag for konsernledelsen i Norge.

Startet karrieren startet i det svenske forsvaret og flyvåpenet, der hun også er utdannet og jobbet i ulike lederstillinger innen IT og telekommunikasjon i over ti år. Fartstid som IT-sikkerhetskonsulent og opplæringskoordinator for svenske beredskapsmyndigheter.

–  Både kunder og de store skyleverandørene ser at suksessraten stiger når vi som utviklings- og driftspartner bidrar til de rette valgene. Vi har utviklet en rolle som Cloud Service Partner (CSP) hvor vi bidrar til valgene enten resultatet blir i den offentlig eller våre egen, private sky «Basefarm Cloud», sier hun.

Offentlige skytjenester er lekkert, men også uhyre komplekst. Basefarm er med inn i lekegrinden sammen med utviklerne, men også med alle øvrige i organisasjonen fra styrerommet og nedover. Vi er ikke blitt spilt ut på sidelinjen av skyleverandørene, slik mange kanskje hadde sett for seg, men er i stedet blitt en sentral partner.

Vi ble ikke spilt ut på sidelinjen av skyleverandørene, men ble istedenfor en viktig partner

Anna Rehnström, VP Infrastructure hos Basefarm

Som regel fører ikke prosessene frem til et «enten eller», men «både og» – en hybrid skyløsning.

Basefarm Cloud har mye ettertraktet som skiller denne private skyen fra offentlig skytjenester. Bredde i driftsmiljøer, geografisk kontroll på lagring, prosessering og sikkerhet, nærhet til brukerne og faktisk også lave kostnader på mange områder er sentrale konkurransefortrinn.

– Kundene får egne kundeteam hos oss som kjenner dem ut og inn. Dette har lenge vært et unikt salgsargument for oss og er det fortsatt. Det nye er imidlertid at kundene får råd og støtte knyttet til offentlig sky og privat sky fra samme teamet.

– Satt på spissen er ikke offentlig sky en konkurrent. Utviklings- og driftskompetansen fra våre kundeteam er desto viktigere for å kunne lykkes også i public cloud. Spesielt i en tid hvor stadig mer forretningsutvikling involverer IT og beslaglegger interne IT-ressurser, ser mange det som lite realistisk å hoppe over denne type kompetanse.

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022