Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Verdens rimeligste lagring kommer fra Norge mener lagringssjef

Verdens rimeligste lagring kommer fra Norge mener lagringssjef
– Med HPE InfoSight kan vi i større grad enn de fleste andre se flaskehalser mellom lagring og applikasjoner og avhjelpe problemet før systemfeil eller -svikt oppstår, sier Morten Nyhuus-Eriksen.
Basefarm BrandStory

Basefarm er en europeisk driftsleverandør av virksomhetskritiske IT-løsninger. Selskapet er en del av Orange Business Services som inngår i den globale telekommunikasjonsoperatøren Orange Group. Basefarm støtter kundene frem til markedsledende posisjoner ved å integrere nøkkelkompetanse for digital transformasjon – big data, skytjenester og informasjonssikkerhet – i én samlet leveranse. Selskapets leveransemodell dekker hele spekteret fra innovasjon via idriftssetting til fortløpende produksjon, inkludert strategirådgivning, implementeringsprosjekter og IT-drift med én felles driftsmodell uansett valg av skyplattform. Basefarm ble etablert i Norge i 2000 hvor selskapet også leverer datasentertjenester. Et team på over 760 IT-ingeniører og -rådgivere leverer tjenester til globale kunder fra europeiske kontorer og datasentre i Norge, Sverige, Nederland, Tyskland og Østerrike.

Se også: www.basefarm.no datasenter.basefarm.no www.orange-business.com

Les mer

Lagring er fundament i alle IT-oppsett og burde derfor få mye mer oppmerksomhet. Oppetid, driftsstabilitet og utnyttelse av big data er viktige stikkord. En norsk lagringssjef mener freidig at ingen andre kan levere rimeligere lagringstjenester.

Jeg våger å påstå at vi kan levere den billigste lagringen i verden.

Morten Nyhuus-Eriksen

Det er en fordel ettersom pris alltid er en viktig faktor ved leverandørvalg.

– Lagringstrategien vår er å levere høy ytelse til en rimelig pris og med effektiv, avansert drift i bakkant, sier Morten Nyhuus-Eriksen, internasjonal leder for lagring og backup i Basefarm.

– Jeg våger å påstå at vi kan levere den billigste lagringen i verden. Iallfall har ingen hittil motbevist denne påstanden. Forklaringen er at vi baserer oss på ekstremt mye lagringskapasitet i et smart oppsett som kun krever en liten driftsstab.

Mer oppmerksomhet

Fra en noe stille tilværelse, har lagring de siste 5-6 årene fått mer oppmerksomhet som sentral faktor. Noe av årsaken er nye måter å drive IT på og som krever ulik lagringsmetodikk inkludert blokklagring, lagring og objektlagring.

Sistnevnte er for eksempel knyttet til big data hvor lagringsvolum og søkbarhet er viktigere enn ytelse. Da er det snakk om ekstreme lagringsvolumer til lave priser.

Basefarm har flere leverandører av lagringsteknologi. For blokklagring er HPE helt sentral sin 3PAR som er bygd på SSD (Solid State Drive/ikke-mekaniske lagringsmedier).

Nyhuus-Eriksen advarer mot å tenke at «lagring er lagring».

Lik administrasjon hele veien

Om Morten Nyhuus-Eriksen

  • Internasjonal leder for lagring og backup i Basefarm.
  • Utdannet ved IT-akademiet.
  • Bakgrunn fra Forsvaret og Statens pensjonskasse med ansvar tilknyttet lagring, backup og datasenter. Siste fem år vært lagringssjef hos Basefarm.
  • Totalt 18 års erfaring med lagring og backup.

– I sin tid valgte vi HPE 3PAR fordi dette er den eneste plattformen som tilbyr lik administrasjon på alt fra low end til high end-bokser. Andre leverandører er ikke der riktig ennå. Systemet er dessuten utviklet fra bunnen av for service providere som oss og for bruk av flere forskjellige virksomheter, sier han.

HPE 3PAR-stacken hos Basefarm har passert 20 petabytes og vokser videre. Det gjør Basefarm til en betydelig HPE-kunde også i internasjonal sammenheng.

Når Basefarm snakker virksomhetskritisk IT-drift, innebærer det leveranser til virksomheter som er avhengige av å ha sine livsviktige applikasjoner oppe hele tiden. Da er det avgjørende med full kontroll ned i hver minste detalj.

Dette gjelder naturligvis også for lagring.

3PAR StoreServ inngår som element i HPE InfoSight som er en kunstig intelligens (KI/AI)-basert plattform for lagringsinfrastruktur. Basefarm har siden 2017 deltatt i design og prioritering av funksjonaliteten i første versjon av HPE 3PAR StoreServ. I 2018 var selskapet global betatester av denne AI-løsningen som kan avverge forsinkelser mellom lagring eller applikasjoner eller at applikasjoner går ned.

Visualiserer lagring og VM

 

3PAR StoreServ gir ikke minst et visuelt overblikk over lagring og virtuell infrastruktur, samt beste praksis-anbefalinger for proaktiv administrasjon.

– Slikt som dette bidrar til enda bedre driftsstabilitet og oppetid, sier lagringssjefen.

Selv om idéen bak er innlysende, er det lettere sagt enn gjort å skape en løsning som HPE 3PAR StoreServ. Årsaken er at lagring inngår i en omfattende helhet som inkluderer lagringsnettverk (Storage Area Network – SAN), servere, virtualiseringslagring, operativsystemer og applikasjoner.

– Å kunne se inn i disse virtuelle miljøene er svært viktig og noe faktisk langt fra alle kan. Det hjelper lite å peke på lagringen som syndebukk når feilen ligger helt andre steder.

Selvsupporterende?

Også på andre områder bidrar maskinlæring og AI til å øke driftsstabilitet for lagring og forhindre feil.

Et eksempel er ved slipp av firmware (styringsprogramvare for maskinvarekomponenter). AI henter informasjon om firmwareinstallasjoner inkludert der hvor noe går feil. Gjennom dette kan tilgangen på den nye firmwaren blokkeres for miljøer med risiko for at de samme feilene kan oppstå.

– Det blir mer lagring, mer data - mer av alt. Men, mer support kan det ikke bli i samme tempo. Derfor er visjonen til mange lagringsprodusenter å kvitte seg med hele første supportnivå. Big data, self healing og AI skal bidra til at lagringssystemer justerer seg inn automatisk, sier han.

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022