BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

Clara 5 år
Clara 5 år
Innhold fra annonsør

This girl aces tech!

Clara Patek fra Østerrike viser at det er helt vanlig å være uvanlig i IT-bransjen. Hun ønsker flere «uvanlige» jenter velkommen.

Når digitaliseringen påvirker hele samfunnet, burde det være naturlig at de som utvikler løsningene speiler det samme samfunnet. Men det er jo ikke slik, kvinner er grovt underrepresentert. Enn så lenge i alle fall. Clara gjør noe med saken gjennom å være primus motor for initiativet «This girl aces Tech».

– Digitalisering påvirker oss alle sammen, i alle deler av livet og da er det viktig at vi alle er godt representert i utviklingen av løsninger vi skal leve og omgi oss med.

Ubalanse

Som utvikler i Capgemini la Clara merke til at kjønnsfordelingen totalt sett var rimelig god blant de nyansatte i IgnITe-programmet, men i Innovate Technology-gruppen var kvinnene i mindretall. Det ønsket hun å gjøre noe med, og lederne var helt enige.

– Kommentaren jeg fikk var rett og slett «kjør på!». Jeg kalte inn til et møte i «Kvinner i java»-avdelingen og det viste seg at det ikke sto på energi- og inspirasjonsnivå. Slik grunnla jeg «This girl aces tech». Vi hadde vårt første møte i januar hvor vi delte erfaringer over en god middag, og på et blunk har vi fått med tre andre avdelinger.

Målet for initiativet er å få flere kvinner inn i IT-bransjen og skape en forståelse for at det er helt vanlig å ha en uvanlig bakgrunn.

– Vi skal både jobbe med å fremme jenter internt i Capgemini, men også sikre at skolebarn, studenter og andre får øynene opp for mulighetene til å lykkes i bransjen – selv om man ikke nødvendigvis har en A4 IT-bakgrunn. Jeg er jo et kroneksempel på det.

Inspirerer: Clara jobber for å få flere jenter inn i teknologi

Innsatsviljen er det lite å si på, og planene er mange.

– Vi skal holde workshops, presentasjoner, foredrag, fagmøter, skrive blogposts og delta på konferanser. Vi skal spre budskapet om at kvinner bør få øynene opp for bransjen veldig bredt. Om det er en skoleklasse som vil vite mer, en virksomhet som ønsker å ta tak, en kommune som vil sette dette på agendaen, ja da står vi klare. Vi skal rett og slett sikre at bransjen på sikt gjenspeiler samfunnet den skal utvikle løsninger for.

Atypisk og perfekt

Etter fullført mastergrad i Global Manufacturing Management ble Clara anbefalt en stilling som ERP-konsulent i Capgemini. Etter en kort samtale hadde rekrutteringsansvarlig Malin Kringstad helt andre tanker.

– Vi har som mange andre et behov for javautviklere. Når Clara fortalte oss om den varierte bakgrunnen sin, innså vi at hun var den perfekte kandidaten for å jobbe med tekniske utfordringer hos oss. I tillegg har hun en fantastisk drivkraft, hun utvikler seg fortere enn de fleste, for ikke å snakke om attituden hennes. Den er unik, forteller en entusiastisk Malin. 

Kanskje var det interessen fra barndommen, der hun satt limt foran PC-skjermen og lærte seg alt hun kunne om spill, som gjorde at hun var nysgjerrig på mulighetene i Capgemini.

– Valget er litt uvanlig, men jeg er på ingen måte alene om å ha en annerledes bakgrunn. Jeg har kolleger som har studert alt fra fysikk til matematikk, men som jobber som systemutviklere. At jeg ikke har studert IT betyr at jeg kanskje stiller en del spørsmål som for andre er åpenbare, men i grunn er det bare bra for mine kolleger. Gjennom å lære bort til andre, forstår man ting bedre selv.

Clara legger til at hun var nervøs for å takke ja, men at hun er takknemlig hun ble overtalt av Kringstad.

– Jeg er så glad i dag for at jeg endte opp her! Det er virkelig ikke bare typiske nerder som sitter alene foran en dataskjerm her, jobben er virkelig kreativ. Jeg får bruke alle verktøyene i verktøykassa til en utvikler, jeg lærer utrolig mye hver dag, og vi skaper noe nytt hele tiden ved å jobbe smidig sammen, sier Clara videre. En arbeidshverdag som dette er noe langt flere kvinner bør ta sjansen på. De vil neppe angre.