BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

BRANDSTORY: Automatisering gir deg kontroll på sikkerheten når data lagres i sky, datasenter og edge
Innhold fra annonsør

Automatisering gir deg kontroll på sikkerheten når data lagres i sky, datasenter og edge


Komplekse infrastrukturer, multi-cloud og legacy-systemer gjør at man kan miste kontrollen over data og hvordan man beskytter dem. Nøkkelen til å beskytte virksomhetens data, er automatiserte tjenester som oppfatter endringer i sanntid på tvers av lagringsinfrastrukturen, uansett hvor dataene lagres.  

For de fleste virksomheter er data bedriftens DNA. Forsvinner de mest kritiske dataene i en tid, enten det skyldes uhell, nedetid, dataangrep eller katastrofer, blir forretningen satt ut av spill. Du må ha kontroll på infrastrukturen og implementere helhetlige sikkerhetsløsninger som dekker fra datasenteret til skyen, i tillegg til data i ytterkanten av nettverket, sier Trond Sundem, løsningsrådgiver i Dell Technologies.

Få kontroll på sikkerheten, uansett hvor dataene er

Svært mange virksomheter har en IT-systemer som har vært utviklet over mange år, og stammer fra den gangen tradisjonell backup kunne være tilstrekkelig. Ettersom årene har gått, har man endret datasenteret, lagt til en eller flere skylagringstjenester, samtidig som stadig mer data genereres i ytterkanten av nettverket – såkalt edge computing.

– Når data ligger på ulike steder og i tillegg flyttes rundt, er det fort gjort å miste kontrollen. Virksomheten må sette en standard for sikkerhet som dere skal etterleve, og sørge for at dataene har riktig sikkerhetsnivå på tvers av infrastrukturen. Dette kan ikke vi mennesker gjøre uten støtte fra maskiner lenger, til det er det for komplekst. Automatisering er helt nødvendig, mener Sundem.

For å få til dette, må det være tett integrasjon mellom automasjon, administrasjon av backup og cloud og sluttbruker-sikkerhet. Intelligent programvare og raske prosessorer sørger for at data automatisk blir beskyttet i sanntid, uansett hvor de befinner seg. Ofte vil det være en relasjon mellom dataene du har i datasenteret og i skyen. Skal disse ha riktig grad av sikkerhet, er det nødvendig å ha én løsning som håndterer sikkerhetsutfordringene.

– Selv om du kjøper skytjenester fra leverandører som Google og Amazon, har du ansvar for å beskytte dataene dine selv. Du bør ikke ha ulike sikkerhetsløsninger for disse dataene og de lokale dataene, sier Sundem.

PowerProtect med utrolig reduksjonskapasitet

Dell Technologies bruker PowerProtect DP Series for å løse disse utfordringene for kundene. Dette er en Intel-drevet alt-i-ett-løsning for databeskyttelse med et stort workload-økosystem bygd rundt. I en og samme enhet får du backup, gjenoppretting, deduplisering, søk og analyse og VMware-integrasjon. Ulike modeller er tilpasset virksomheter av ulike type og størrelse. Datareduksjonen er på 55:1.

– Den utrolige reduksjonskapasiteten er med på å gjøre at dette blir en konkurransedyktig løsning også prismessig. Det er enkelt å få på plass Data Protection as a Service (DPaaS), med en tett integrering med VMware Cloud, hvor alt er ferdig satt opp, fremholder Sundem.

Han mener at den store forskjellen med dagens løsninger, kontra for ti år siden, er proaktive systemer som endrer seg i sanntid.

– Her kan vi blant annet takke vårt lange samarbeid med Intel. Datamaskinene blir raskere og raskere, slik at de tar unna i sanntid. Vi trenger ikke bruke tid på analyse, men får informasjon med en gang. Prosesseringskapasiteten som Intel har sørget for, gir rom for å bygge avanserte løsninger på systemene, forklarer Sundem.

Selv når virksomheten har kontroll på backup og krisegjenoppretting, bør man ha en siste sikkerhetsventil i form av en cyber recovery-løsning. Om virksomheten blir satt ut av spill grunnet et dataangrep, for eksempel løsepengeangrep hvor data krypteres og «kidnapperne» krever penger for å frigjøre data, gjelder andre spilleregler.

– I disse tilfellene har de kriminelle ofte vært i systemet lenge, og ødelagt sikkerhetskopiene dine også. Slike angrep blir dessverre stadig vanligere. I tillegg til tradisjonell sikkerhet, anbefaler vi derfor å ha en digitalt «hvelv» med vanntette skott for de 5-20 prosentene av helt virksomhetskritiske data, slik at man kan få driften i gang igjen uten å imøtekomme angriperne, avslutter Sundem.  

Ønsker du å vite mer om Dell Technologies Data Protection-portefølje og hvordan automatiserte lagringsløsninger legger til rette for digital transformasjon?

Vi går i dybden på temaet «Innovating through data» på Dell Technologies Forum 17. november. Arrangementet er helt gratis – mer informasjon og påmelding her. 

Les mer om Dell Technologies Forum 2020 her

Meld deg på Dell Technologies Forum her