Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Hvor trygg er du på bedriftens sikkerhetsrutiner? Dette bør du beskytte

Dell Technologies hjelper bedrifter og privatpersoner å bygge sin digitale fremtid. Som verdens største IT-selskap og med bransjens bredeste og mest innovative teknologi, er Dell Technologies den eneste leverandøren som tilbyr komplette ende-til-ende-løsninger, fra datasenteret og helt til ytterkanten av nettverket.

Jobbing utenfor kontoret har kommet for å bli, samtidig som profesjonelle IT-kriminelle og deres phishing-angrep øker i styrke og omfang. Hvis dere er blant de 2/3 av norske virksomheter som ikke har sikkerhetsrutiner for hjemmekontor, er det på tide å finne ut hvordan dere skal beskytte dere.  

Arbeidstakere har for alvor oppdaget at vi fint kan jobbe effektivt på hjemmekontor eller utenfor det fysiske kontoret, og mange har ikke lyst å slutte med det. For sikkerheten skaper dette mange utfordringer. Ifølge NorSiS har kun 1 av 3 norske virksomheter sikkerhetsrutiner for arbeid utenfor arbeidsplassen.  

– En fersk undersøkelse fra Næringslivets sikkerhetsråd viser samtidig at antall bedrageriforsøk mot norske bedrifter doblet seg etter at koronakrisen inntraff. Angriperne utnytter usikkerheten og behovet for informasjon, og mange fikk svært troverdige jukse-eposter som lurte dem til å trykke på en ondsinnet lenke eller oppgi innloggingsinformasjon. Jeg vil tro og håpe at NorSiS’ tall for bedrifter med sikkerhetsrutiner for hjemmekontor bedrer seg kraftig neste gang de undersøker dette, sier Erik Tessem i Dell Technologies. 

Det holder at én ansatt biter på en phishingkampanje, så har kriminelle tilgang til nettverket ditt.  

– Derfor er det helt nødvendig å ta grep for å overvåke og sikre alle punkter i nettverket, fra ytterst hos pc-brukeren, via skyen og inn til datasenteret. Har du først fått noen på innsiden, er det viktig å oppdage dem og ta grep før de rekker å gjøre skade, sier Tessem.  

Selv har Dell Technologies hatt ansatte på jobb utenfor kontoret i over ti år allerede. I mars økte antall ansatte på fjernløsninger fra 35000 til 130000 på to dager.  

– Det var en stor øvelse, men vi greide dette fordi vi har teknologi, prosesser og rutiner på plass. Les videre i denne artikkelen for å få våre tips og råd, anbefaler Tessem.   

Disse fire punktene bør du ha kontroll på:  

  • Beskyttelse av laptoper og enheter – med både programvare og maskinvare 

Ansatte er ofte i førstelinjen for angrep. Det er ikke likegyldig hvilken teknologi du finner i PC-en eller nettbrettet, og sikkerhet bør være innebygd. I Dell sier vi at vi har verdens sikreste PC-er, noe vi får til sammen med våre samarbeidspartnere i Intel og VMware.  Blant annet bruker vi en chip, kalt ControlVault, som sikrer autentisering og fungerer sammen med fingeravtrykkslesere, smartkort og Intel Autenticate, og gjør det vanskeligere å stjele data. 

Utstyret bør selvfølgelig ha oppdatert antivirus. I en del tilfeller går angripere også mot firmware i datamaskinen, noe som kan motvirkes med såkalt BIOS-beskyttelse (beskytter Basic Input/Output Operating System), og egne løsninger kan beskytte innloggingsinformasjon. I tillegg lønner det seg å investere i løsninger som sjekker om noen er inne i dine systemer eller i nettverket. Se på det som om du beskytter huset ditt. Du setter lås på døra, og skaffer deg alarm som oppdager innbrudd eller bevegelse, varsler alarmselskapet ved innbrudd, og brannvesenet ved brann. Gode sikkerhetsløsninger beskytter PC-en og nettverket, oppdager og forhindrer uønsket aktivitet, og ordner opp hvis alt går galt. Les mer om Dell Endpoint Protection her, inkludert innebygd sikkerhet fra Intel, Carbon Black fra VMware og Dell Secureworks.

  • Beskyttelse av infrastruktur og nettverk 

Dere bør ha sikkerhetssystemer for hele infrastrukturen, fra servere til lagring og backup-enheter, enten de er on-premise eller i skyen. Stadig flere administrerer komplekse multisky-miljø som er vanskelige å ha oversikt over. Man bør konsolidere og redusere antall administrasjonsverktøy, slik at alt kan styres fra ett grensesnitt. Da blir det også enklere å ivareta sikkerheten. Løsninger for programvaredefinerte nettverk (SD-WAN) har blitt svært aktuelle ettersom stadig flere jobber og har data i skyen. Dell Technologies SD-WAN-løsning med VMware gir mange fordeler, blant annet for å øke sikkerheten i nettverket.  

Denne rapporten fra Forrester viser hvordan løsningen gjør at man kan redusere kostnader og høste andre fordeler med SD-WAN-teknologien.  

  • Beskyttelse av data 

Data er kunnskapsbedrifters viktigste verdi, og ansatte trenger tilgang til dem samme hvor de jobber. Med løsninger som Integrated Data Protection Appliance og SafeData er dataen beskyttet, uansett hvor de produseres eller brukes.  

  • Sikre deg en god samarbeidspartner 

IT-avdelingen skal levere på alt virksomheten trenger, inkludert sikkerhet, men de fleste mangler ressurser til å ha dedikerte sikkerhetseksperter. Ved å samarbeide med en sikkerhetsleverandør som kan ivareta alt fra PC–sikkerhet til overvåking og håndtering av hendelser, har dere et ekstra sikkerhetsnett i bakhånd som ikke svikter.  

Dell Technologies’ spesialister hjelper kunder med å skreddersy løsninger som gir sikkerhet til deres datasystemer. Fordi vi leverer teknologi for hele bedriften, fra skrivebordet til datarommet, evner vi også å se sammenhenger og sikre datasystemene ende-til-ende.  

Se hvordan Dell Technologies og våre samarbeidspartnere VMware og Intel kan hjelpe dere med dere å sikre bedriften.  

Ønsker du mer informasjon? Kontakt Erik Tessem i Dell Technologies for en uforpliktende prat.

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2023