BrandStory er et annonseprodukt, produsert etter gjeldende retningslinjer.

Retningslinjer for BrandStory

BrandStory er en markedsføringskanal for annonsører. Tanken bak annonseformatet er at firmaer med komplekse budskap skal få anledning til å gå i dybden på sine temaer, og ha mulighet til å få direkte feedback fra en relevant målgruppe.

Annonsørene er velkomne til å dele innsikt fra forskning og utvikling, refleksjoner rundt sin rolle i samfunnet og tanker om ledelse.

Produktreklame er ikke tillatt i dette formatet. Annonsører kan heller ikke bruke BrandStory som en kanal for tilsvar på journalistikk som utøves på redaksjonelle flater.

BRANDSTORY: Økt produktivitet med riktig verktøy
Innhold fra annonsør

BRANDSTORY: De ansatte trenger den riktige PC-en for dem.

Økt produktivitet med riktig verktøy

De aller fleste virksomheter har flere enn en brukertype innad i bedriften. Det vil si ansatte med forskjellige arbeidsoppgaver, og dermed forskjellige behov når det kommer til arbeidsverktøy.

– Før identifiserte bedriftene sine kanskje fem-seks-sju forskjellige brukertyper, og så fant de den ene PC-en som passet best for alle. Det holder ikke lenger, sier klientansvarlig i Dell Technologies Norge, David Hall.

I den samme bedriften kan man for eksempel ha en entreprenør som jobber på byggeplassen, noen som sitter på et kontor og jobber med fakturering, og en toppsjef som reiser rundt i møter.

– Entreprenøren trenger en enhet som tåler vær, vind og fall. Hun på økonomiavdelingen bør ha en stor og god skjerm, mens toppsjefen bør antageligvis ha en PC som er designet for samhandling på farten, sier Hall.

Riktig verktøy

Hjemmekontor har naturligvis preget arbeidslivet og hverdagen for mange i 2020. Hall forteller om kunder som kom til Dell i midten av mars med et desperat behov for nye PC-er til alle ansatte som skulle på hjemmekontor.

Men en laptop er sjelden nok. En undersøkelse utført av Hot Tech på vegne av Dell Technologies, viser at man kan øke produktiviteten med 25 prosent ved å bruke ekstern mus og tastatur. Legger man til en ekstern skjer, kan man bli mer enn 35 prosent mer effektiv.

– Det er arbeidsgivers ansvar og interesse å sørge for at de ansatte har utstyret de trenger for å være så produktive som mulig. Men man kan ikke bare prakke utstyr på folk heller. Noen har et dedikert hjemmekontor, andre sitter ved kjøkkenbordet. Er man gift og har barn, er det fort tre-fire mennesker som kjemper om den samme plassen. De ansatte må få velge, og være med på å avgjøre hva slags utstyr de skal de trenger for å være mest mulig produktiv, sier Hall.

I en undersøkelse utført av Forrester på vegne av Dell Technologies, sier 37 prosent av de spurte sier de jobber på en mindre skjerm når de jobber hjemme enn det de har kontoret. Omtrent like mange sier de er mindre effektive på hjemmekontoret. 

Nok kraft?

For noen er det ikke noe alternativ å bare kjøpe det samme utstyre som de har på kontoret, for å ha hjemme. Ansatte med svært datakraftkrevende jobber bruker kanskje maskinvare til hundretusener av kroner, og jobber med programvarer hvis lisenser kan koste mer enn sekssifret i året.

– For dem kan det være mest hensiktsmessig å ha en løsning som gir dem tilgang til kraft-maskinen på jobben hjemmefra. Da kan de jobbe på et såkalt virtuelt desktop, som i praksis formidler kun bilder fra kraftmaskinen på kontoret til skjermen hjemme – og gjerne også fra krevende multimediaapplikasjoner, og sender musebevegelser tastetrykk tilbake. Denne løsningen tillater en veldig sammenlignbar ytelse hjemme som man har på kontoret, forklarer Hall.

Å jobbe på et virtuelt skrivebord har også sikkerhetsmessige fordeler. Bruker man maskinkraft som står et sentralt sted, er også dataene alltid der i stedet for å bli med brukeren hjem, eller hvor enn de ellers ville tatt med seg sin enhet.

– Det viktigste er å sørge for at de ansatte arbeider sikkert og effektivt, uansett hvor og når de jobber. Nå for tiden får hjemmekontor naturligvis mye oppmerksomhet, men det gjelder for alle som jobber hele eller deler av tiden utenfor et kontor, også utenfor unntakstilstand, sier Hall.

På Dell Technologies Forum 17. november, kan du lære mer om digitale arbeids- og samhandlingsformer.

Les mer om Dell Technologies Forum 2020 her

Meld deg på Dell Technologies Forum her