Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Fra flaskehals til innovasjonskraft

Heikki-Harri Kukkonen, Vice President, Digital Experience i Innofactor
Heikki-Harri Kukkonen, Vice President, Digital Experience i Innofactor
I Innofactor jobber Nordens dyktigste og triveligste Microsoft-eksperter. Gangene i våre kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim og Stavanger er fulle av toppsertifiserte spesialister som hjelper kundene med digitale endringer som gir smartere arbeidsformer, mer effektive forretningsprosesser, skjerpet sikkerhet, og bedre evne til å ta de riktige beslutningene på tvers av virksomheten. Som alle andre konsulentselskaper ønsker vi alltid å styrke oss gjennom å være den gode arbeidsplassen som tiltrekker seg mennesker som ønsker å ta del i et fagtungt miljø anerkjent for spisskompetanse på sky og digitalisering. Les mer på www.innofactor.no om du ønsker nye kolleger, eller en ny trygg samarbeidspartner.
Les mer

Tradisjonell applikasjonsutvikling kan være en langsom prosess. Med lettbentheten i Microsoft Power Platform og fleksibiliteten med Azure Platform-as-a-Service (PaaS), kan bedriftene raskere utvikle applikasjoner som forenkler rutiner og støtter bedriftens forretningsmål.

Med Microsoft Power Platform kan IT-avdelingen gå fra å være en flaskehals og årsak til at en applikasjon ikke utvikles, til å inspirere eierne av forretningsprosesser og hjelpe dem til selv til å utvikle applikasjoner og verktøy, fastslår Daniel Amundsen, Business Consultant og Microsoft Power Platform-evangelist i Innofactor.

Microsoft Power Platform er et såkalt «Low Code»-verktøy som gjør at brukerne kan utvikle applikasjoner uten å måtte programmere.

Innen 2025 vil skybaserte plattformer danne grunnlaget for mer enn 95 prosent av nye, digitale initiativer - opp fra mindre enn 40 prosent i 2021. Den gjennomsnittlige kostnaden for å utvikle en applikasjon er 70 prosent mindre med Microsoft Power Platform.

HER KAN DU LASTE NED GUIDEN TIL MICROSOFT AZURE «SKYHØYE FORVENTNINGER TIL FORRETNINGSUTVIKLING» (du trenger ikke legge igjen personopplysninger). 

Fra enkle til skalerbare applikasjoner

Daniel Amundsen, Business Consultant og Microsoft Power Platform-evangelist i Innofactor.

Innofactor har for eksempel hjulpet Skanska Sverige med å utvikle et målstyringsverktøy. Med utgangspunkt i forretningsplaner, distribueres en mal slik at de ulike del-organisasjonene kan legge til og trekke fra sine egne mål.

Ifølge Amundsen er de årlige investeringene ikke summert ennå, men det anslåtte budsjettet for applikasjonen vil reduseres betydelig, og antallet inkluderte organisasjoner er doblet.

– Med hjelp av Microsoft Power Platform har Skanska gått fra et personavhengig, arbeidsintensivt system - spredt på en mengde ulike Sharepoint-sider, til et enhetlig verktøy.

Mange fordeler med standardverktøy

Tiden det tar å utvikle en applikasjon – Time to Market – er også en avgjørende faktor.

– Min erfaring fra tidligere er at man brukte så lang tid på å utvikle et verktøy at når det endelig kom ut, fantes det allerede mye bedre verktøy man kunne kjøpe som hyllevare, sier Amundsen.

Dessuten vil bedriften automatisk ha en mobilitet i utviklingskunnskapen – en viktig faktor i dagens marked hvor det er kamp om spesialistkompetansen.

– Slutter en person, kan du ansette en annen med Microsoft Power Platform-kunnskap som kan ta over applikasjonen på kort tid. Bedriften frigjør seg fra avhengigheten til person eller selskap, og man trenger ikke bygge seg inn hos én leverandør, påpeker Amundsen.

Fleksibilitet med PaaS og Microsoft Power Platform

Heikki-Harri Kukkonen, Vice President, Digital Experience i Innofactor, er opptatt av at moderne applikasjonsutvikling krever tett partnerskap med kundene. Selskaper som klarer å innovere tjenester i skyen tenker partnerskap, fremfor aksene selskap og leverandør.

– Vi bygger gode team for og sammen med kundene våre, i et tillitsbasert forhold - slik at de får de resultatene de vil. Det krever imidlertid en høy grad av åpenhet, begge veier, fastslår han.

Kukkonen mener det er mye enklere å bygge gode, smidig team med skyen som bakteppe.

– Med Azure PaaS kan vi tilby skreddersøm og bygge hva som helst. Vi vektlegger å kombinere skreddersøm med PaaS og Microsoft Power Platform på en rask og kraftfull måte.

VIL DU VITE MER OM LEDELSENS VIKTIGE ROLLE I SKYREISEN? MELD DEG PÅ VÅRT SEMINAR «SKY FOR LEDERE»!

 

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022