Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Ledelsen må forplikte seg

Jørn Ellefsen, administrerende direktør  i Innofactor
Jørn Ellefsen, administrerende direktør i Innofactor
I Innofactor jobber Nordens dyktigste og triveligste Microsoft-eksperter. Gangene i våre kontorer i Bergen, Oslo, Trondheim og Stavanger er fulle av toppsertifiserte spesialister som hjelper kundene med digitale endringer som gir smartere arbeidsformer, mer effektive forretningsprosesser, skjerpet sikkerhet, og bedre evne til å ta de riktige beslutningene på tvers av virksomheten. Som alle andre konsulentselskaper ønsker vi alltid å styrke oss gjennom å være den gode arbeidsplassen som tiltrekker seg mennesker som ønsker å ta del i et fagtungt miljø anerkjent for spisskompetanse på sky og digitalisering. Les mer på www.innofactor.no om du ønsker nye kolleger, eller en ny trygg samarbeidspartner.
Les mer

Administrerende direktør Jørn Ellefsen i Innofactor trekker frem langsiktighet, mot og nysgjerrighet som viktige faktorer for å lykkes med skyreisen.

– Skyreisen handler absolutt ikke bare om teknologi. Vi må få bedriftene til å tenke annerledes, fastslår Ellefsen.

Utfordringen er ofte at bedriftene vet hva de har, men ikke hva de får. Ledelsesinvolvering er en nøkkelfaktor.

– Bedriften må være forberedt på at steget ut i skyen er en reise over tid. Man skal tenke stort, men begynne smått. Det handler om å finne de små initiativene som viser teknologiens fortreffelighet – og man må ha driv i dette forandringsarbeidet.

HER KAN DU LASTE NED GUIDEN TIL MICROSOFT AZURE «SKYHØYE FORVENTNINGER TIL FORRETNINGSUTVIKLING» (du trenger ikke legge igjen personopplysninger)

Viktig med tidlig involvering

Som kundeaktiv toppleder kommer Ellefsen inn i skyreisen før den egentlig har begynt.

– Det er viktig at vi tidlig kan engasjere virksomheten, og jobbe med IT, men også de ansvarlige for forretningsområdene – for å kunne lage en handlingsplan på forretningsmålene: Hva vi skal gjøre for å understøtte disse målene, sier han.

– Hvordan får du ledere på C-nivå til å lytte?

– Tillitt er noe du bygger over tid og det handler om å vise at du forstår behovet, sier Ellefsen.

Handler om å utvikles eller avvikles

Veien til toppledelsens øre er ikke alltid like kort. Hva hvis dette viktige nivået ikke er tilgjengelig?

– Vi prøver alltid å finne en eller to interne personer vi kan gjøre til helter. Jo høyere opp, desto lettere blir reisen. Det er ikke alltid vi trenger å gå helt til topps, men for at skyreisen skal fungere må det foreligge et budsjett og mål.

Han er levende opptatt av at bedriftene må forstå at teknologien endres mye hurtigere nå enn før, og dermed er smidighet en drivkraft for mange selskaper. I bunn og grunn handler det om å utvikles eller avvikles.

– I alle bransjer kommer det inn nye konkurrenter som ikke trenger å ta hensyn til gamle systemer og teknologisk gjeld. Samtidig som vi tilbyr de raske, teknologiske mulighetene med verktøy som Power Platform, må vi adressere og isolere tregheten i eldre systemer, sier Ellefsen.

Et langsiktig forhold

Han mener modenheten ute hos kundene er større enn tidligere.

– Tidligere lå beslutningene under finansdirektøren, og IT skulle koste så lite som mulig. Nå ser flere og flere bedrifter at hvis de utnytter teknologien, kan de skape konkurransefordeler. De har innsett viktigheten av å ha riktig IT-støtte for bedriftens prosesser.

– Hva er viktig å tenke på for en bedrift som har feilet, men som prøver igjen?

– Finn en partner du tror på, hvor tillitt kan bygges over tid. Mange hopper på skyen og tror de kan kjøre videre med akkurat samme kompetanse og ansatte. Det handler om den nødvendige, interne kompetansen – men også å velge riktig partner som ser på bedriftens skyreise som et langsiktig forhold, understreker Ellefsen.

VIL DU VITE MER OM LEDELSENS VIKTIGE ROLLE I SKYREISEN? MELD DEG PÅ VÅRT SEMINAR «SKY FOR LEDERE»!

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022