Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Her utvikler de morgendagens eiendoms-tech: – Vi ser et massivt potensial

Her utvikler de morgendagens eiendoms-tech: – Vi ser et massivt potensial
 – Manufacturing-avdelingen får jobbe med noen av de mest spennende prosjektene innen konsulentvirksomhet, forteller Linda Rønningen i CGI. Foto: Delta V

På CGIs kontorer i Oslo møter vi en entusiastisk seniorkonsulent. Som en av nøkkelpersonene i en nyskapende IT-satsning er det mye som står på plakaten, men Linda Rønningen har tatt seg tid fra sin hektiske timeplan for å snakke med oss. Lindas hovedfokus i disse dager er i stor grad rettet mot forretningskritiske data og prosesser, hovedsakelig på Dynamics 365, hvor CGI har et av Nordens fremste miljøer.

– Jeg er en del av CGIs bransjevertikal og avdeling Manufacturing, og mye av det jeg jobber med handler om optimalisering av prosesser og håndtering av forretningskritiske data. Dette er ofte én del av større prosjekter, forteller Rønningen.

– Digitalisering innenfor eiendomsforvaltning er et stort satsingsområde for CGI om dagen, forteller seniorkonsulent Linda Rønningen i CGI. Foto: Delta V

– Vi jobber særlig mot produksjons-, entreprenør- og eiendomsforvaltning, med kunder som blant annet Kongsberg Gruppen, FRAMO, OBOS, Veidekke og Entra, fortsetter hun og legger til at eiendomsforvaltning er et stort satsingsområde for CGI om dagen.

På verdensbasis er CGI blant de fem største IT- og konsulentselskapene, og i Norge teller det kanadiske selskapet nærmere 900 ansatte på fordelt på flere kontorer. Med et så massivt globalt ekspertnettverk i ryggen, kombinert med lokal ekspertise, har CGI Norge god bredde i både bransjer, kunder og prosjekter, og kan tilby løsninger med skreddersøm.

– Det gjør at Manufacturing-avdelingen får jobbe med noen av de mest spennende prosjektene innen konsulentvirksomhet, og kan dra veksler på resten av organisasjonen for å levere ende-til-ende-løsninger, systemintegrasjon, forretningsrådgivning og outsourcing-tjenester av høy kvalitet, forteller hun.  

En IT-revolusjon kommer innen eiendomsforvaltning

CGI leverer en rekke bransjespesifikke løsninger som optimaliseres for hver enkelt virksomhet. Fra før har de godt innarbeidede bransjeløsninger for entreprenør- og produksjonsselskaper, mens de nå jobber med å levere en fullstack-løsning for eiendomsforvaltning.

Karriere i CGI

Alle har en skjult egenskap. Hva er din?

Finn ut mer »

– Etter å ha jobbet på et par store prosjekter innen eiendomsforvaltning, samt våre erfaringer fra entreprenør- og produksjonsselskaper, så vi at her lå det store muligheter for digitalisering. Særlig bruken av IoT og digitale tvillinger har eksplodert i nevnte bransjer, og vi ser at det samme nå er i ferd med å skje innen eiendomsforvaltning, sier Rønningen.

Hun forteller videre at CGI blant annet jobber med hvordan digitale tvillinger kan tas i bruk og hvordan det effektivt integreres i løsningen som nå utvikles for eiendsomsforvaltning.

– Her kan en eksempelvis bruke sensorteknologi for preventiv overvåkning av bygg og tekniske installasjoner. Sensorteknologi kan blant annet oppdage varianser i lys, temperatur og luft, noe som gir større muligheter for en friksjonsfri hverdag, sier Rønningen.  

Nå vil de også se nærmere på andre funksjoner som kan integreres i løsningen.

Skal utvikle fullstack eiendomsløsning basert på egne kundecaser

– Det handler om digitalisering av prosesser som kjøp og salg, utleie, vedlikehold og administrasjon. Litt lenger frem ser vi for eksempel for oss økt bruk av maskinlæring til vedlikehold og administrasjon, samt AR og VR til virtuelle visninger. Disse teknologiene kan etableres allerede før byggefasen starter, for eksempel til inspeksjon eller for å se byggets planløsning. Vi ønsker å være en ende-til-ende leverandør med fullstack-løsning som integrerer alt sømløst, sier hun.

Entra har i samarbeid med oss valgt å gå i spissen for å få etablert en moderne standard IT-plattform for videre digitalisering og innovasjon, som flere av bransjens aktører kan dra nytte av.

Linda Rønningen, CGI

Rønningen forteller at de nå jobber med flere store kunder innen eiendomsforvaltning som skal gi grunnlag for en bransjeløsning flere kan ha nytte av.

– For eksempel så jobber vi nå hos Entra med å sluttlevere en IT-Plattform basert på ERP-løsningen Dynamics365 med FlexProperty, Master Data Management og Analytics. Entra skal ikke konkurrere på teknologi, men nyttiggjøre teknologiplattformen til videre innovasjon og digitalisering. Den klare målsetning er at Entra sine ansatte med dette skal kunne bruke mer tid på kjernevirksomheten sin.

Erfaringene som er gjort hos blant annet Entra skal nå brukes til å kartlegge og dokumentere en del standardprosesser i beste-praksis-prosesser, og videre pakketere løsningen.

– Entra har i samarbeid med oss valgt å gå i spissen for å få etablert en moderne standard IT-plattform for videre digitalisering og innovasjon, som flere av bransjens aktører kan dra nytte av.

– I ett enkelt eiendomsprosjekt kan de ha flere hundre kunder i tillegg til eiere, arkitekter, prosjektledere, leverandører, og så videre. Dette er interessenter som alle har behov for mer eller mindre sensitive data, og da er det behov for gode, sikre systemer. En slik fullstack bransjeløsning vi snakker om, vil effektivisere informasjonsflyten slik at våre kunder kan bruke sin tid på verdiskapning fremfor rutinearbeid, poengterer hun.

Søker flere konsulenter til Bergen-satsing

Rønningen forteller at CGI har eksperter på det meste som rører seg innen teknologi, alt fra skyløsninger, forretningskritiske systemer, maskinlæring og til automasjon og robotikk. Konsulentene er inndelt i ulike avdelinger etter fagområder, som blir satt sammen i team tilpasset hvert enkelt oppdrag.

– Det er et sterkt fokus på personlig og faglig utvikling i CGI. Det at vi jobber på prosjekter med flere avdelinger i tverrfaglige team gjør at vi møter på mange nye og spennende teknologier, samt faglige utfordringer hele tiden.

– Vi jobber for eksempel en del med øvrige avdelinger i CGI, og drar nytte av våre eksperter innen diverse høyteknologi. Vi har flere konsulenter som jobber med alt fra stordata, IoT til kunstig intelligens, slik at vi kan levere helhetlige løsninger til kundene våre, forteller hun.  

– Akkurat nå ser vi spesielt etter flere konsulenter med erfaring fra å levere forretningskritiske ERP-løsninger, og som kan begynne i Manufacturing-avdelingen i enten Bergen eller Oslo. Hovedfokuset deres vil bli Engineering med diskret produksjon, samt andre industrikunder. I Bergensregionen vil våre nye kolleger få muligheten til å jobbe med etablerte kunder, jobbe lokalt, og ha en sentral rolle i å videreutvikle miljøet vårt innen Dynamics 365, avslutter hun.

Denne annonsen er publisert av TUM Studio, en underavdeling av Teknisk Ukeblad Media. Journalistene og redaksjonen i Tu.no og Digi.no er ikke involvert i produksjonen.
Personvern
© TUM Studio 2022