JUSS OG SAMFUNN

FBI-sjefen teiper over eget webkamera

Vil kontrollere andres utstyr og forby kryptering, men tar sine egne forholdsregler.

11. apr. 2016 - 15:05

James Comey er tilhenger av et forbud mot krypteringsteknologi, som han mener kan hindre politiets etterforskning.

Når det er sagt går han ikke av veien for å sikre eget personvern. Det gjør han ved å klistre en teipbit over webkameraet på sin bærbare pc.

Det var under en spørsmålsrunde på Kenyon College i delstaten Ohio i forrige uke at han fortalte om sitt eget snokevern.

– Det er noe jeg fanget opp i nyhetene. Jeg klistrer en teipbit over det innebygde kameraet på min bærbare pc. Det er fordi jeg observerte at smartere folk enn meg gjør det samme, sa FBI-direktøren.

Comey holdt først et lengre foredrag nettopp om kryptering og personvern. Den aktuelle kommentaren er omtrent 1:34:50 ut i videoopptaket, som er lagt ut i sin helhet.

Der gjentok han tidligere påstander om at et «absolutt personvern» er til hinder for et effektivt politiarbeid, ifølge den amerikanske allmennkringkasteren National Public Radio, NPR.

FBI skal i årevis ha brukt teknologi for å overvåke webkamera og mikrofoner på mistenktes pc-er. Det skal ha inkludert teknologi for å foreta snokingen skjult, uten at kameraet indikerer aktivitet.

Nylig erkjente den føderale politietaten at de også benytter seg av såkalte nulldagssårbarheter for å bryte seg inn i datautstyr.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.