BEDRIFTSTEKNOLOGI

Google skal ha laget ny teknobrille

- Klipses på vanlige briller og sniklanseres til høsten.

Christine Sørensen er Googles nordiske pressekontakt. Brillen hun her viser frem blir ikke produsert lenger, men nå skal selskapet være i ferd med å utvikle nye modeller.
Christine Sørensen er Googles nordiske pressekontakt. Brillen hun her viser frem blir ikke produsert lenger, men nå skal selskapet være i ferd med å utvikle nye modeller. Bilde: Per Ervland
31. juli 2015 - 11:41

I januar i år la Google ned det såkalte Explorer-programmet der kunder fikk kjøpe teknobrillen Glass til en stiv pris.

Brillene som prøvekaniner har betalt 1.500 dollar for blir ikke lenger produsert, men prosjektet skulle leve videre. Nå i en egen avdeling under ledelse av Tony Fadell, gründeren av tekno-termostaten Nest (som Google kjøpte opp) med fortid fra Apple. Foruten å være oppfinner og designer regnes han som opphavet til musikkspilleren iPod.

Neste utgave av Glass er nå på trappene, melder Wall Street Journal.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
Tietoevry
En voldsom økning i svindelforsøk

Les også: Google Glass er ikke dødt

Bedriftsutgave

Dette blir ikke et produkt ment for forbrukere, men skal snarere være tilsiktet næringslivet. Helsesektoren, produksjon og kraftindustri er bransjer som blir nevnt.

Modellen skal heller ikke komme i brilleform. Glass 2 hevdes å være en liten enhet du må klipse på ordinære briller.

Det lille prismet som festes over øyet og fungerer som skjerm (bildene projiseres på dette glasset) er blitt tynnere og lengre. Mens første utgave bare delvis kunne justeres horisontalt, blir det nå mulig å justere prismet også vertikalt, ifølge avisens kilder.

Modellen skal også leveres med en raskere Intel-prosessor enn sist, bedre batterikapasitet og forbedret trådløs nettverksfunksjon. Det oppgis at enheten blir levert med batterier koblet til med magnet, og dermed kan byttes ut.

Noen lansering med brask og bram ventes ikke.

Ifølge Wall Street Journal skal Google nå være i ferd med å distribuere enheten til programvareutviklere i det stille, angivelig med mål om at bedrifter kan ta i bruk enheten i løpet av høsten 2015.

Det blir også nevnt en ny forbrukerversjon av Google Glass, men denne skal ifølge oppslaget være minst ett år unna lansering.

Les også: Her prøver digi.no teknobrillen hos Google

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.