BEDRIFTSTEKNOLOGI

Intels miniatyrbrikke koster under 10 dollar

Sportsendinger på tv blir neppe det samme etter dette.

6. jan. 2016 - 10:33

(OPPDATERT: Brikken blir lansert i første kvartal. Ikke andre halvår, som digi.no kom i skade for å antyde.)

Intel Curie er på størrelse med en liten pastill. Prototypen ble første gang vist fram under hovedtalen på CES i fjor, som en knapp i dressjakken til toppsjef Brian Krzanich.

Nå er mikrodatamaskinen straks klar for lansering. Prisen blir på under 10 dollar.

Og leveransene starter i løpet av inneværende kvartal. Det røpet Krzanich på tirsdag, da han igjen holdt åpningsforedrag på elektronikkmessen i Las Vegas, skriver Techcrunch.

Luftige svev og tv-moro

Samarbeid med en rekke aktører som sportskanalen ESPN ble presentert. Under X Games i Aspen skal Curie integreres i snowboard-konkurransene.

Slik planlegger de å tilby tv-seere sanntidsdata og grafikk basert på utøvernes presentasjoner. Det omfatter krumspring som rotasjoner i lufta, høyde, distanse, hastighet og hvor hardt de lander.

Intel har for tiden et bilde på sine nettsider som illustrerer noen av mulighetene.

Curie-modulen har seks-akse bevegelsessensor med gyroskop og akselerometer. Systembrikken Quark SE skal være egnet til å analysere sensordataene. Enheten har 80 kilobyte internminne, 384 kilobyte flashminne til lagring, krets for lademulighet og den kommuniserer trådløst ved hjelp av Bluetooth Low Energy.

Den skal være strømgjerrig, men vi har til gode å se hvor lang batteritid den faktisk har.

Egne utviklerverktøy (SDK) tilbys og Intel oppgir at programvareplattformen støtter iOS- og Android-baserte enheter. Målet er at tredjepart skal utnytte dette ved å utvikle egne unike produkter og bruksområder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.