NETTSKY

Oracle utvider sky-samarbeidet med Microsoft

Oracles maskinvare får plass i Microsofts Azure-datasentre. Det gir kunder med Oracle-database økt valgfrihet.

Microsofts toppsjef Satya Nadella fant tonen med Oracle-topp Larry Ellison, som i går besøkte Microsoft i Redmond for aller første gang i karrieren.
Microsofts toppsjef Satya Nadella fant tonen med Oracle-topp Larry Ellison, som i går besøkte Microsoft i Redmond for aller første gang i karrieren. Foto: Presse
15. sep. 2023 - 16:30

Ytelse, pris og funksjoner blir som i Oracles skyplattform. Nyheten ble delt av Larry Ellison og Satya Nadella på en felles pressekonferanse.

Selskapene har konkurrert i over 30 år. Det har ikke alltid vært like jovialt. Oracle leide en gang inn privatetterforskere som gravde i søppel i et forsøk på å diskreditere rivalen.

I nyere tid er stridsøksen begravd. De innledet skysamarbeid i 2019. Ellison (79) reiste i går til Microsofts hovedkvarter for første gang i karrieren.

Linda Thorud Wick og Jan Fredrik Stoveland-Alfsen i PwC skriver at man har trodd at tjenester på tvers av offentlige institusjoner fungerte sømløst sammen, men at det ikke er slik, til tross for at offentlig sektor samhandler mer enn noen gang og forvalter mye verdifull informasjon, data og statistikk.
Les også

De som deler data, bør premieres

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.