1,5 GB disk til hundre kroner

Den lille disken fra Iomega er ikke større enn 1/4 av en diskett, men rommer hele 1,5 GB. Den er dessuten svært rask og billig!

Den lille disken fra Iomega er ikke større enn 1/4 av en diskett, men rommer hele 1,5 GB. Den er dessuten svært rask og billig!

Det er digi.nos søsterpublikasjon DinSide Data som har fått bekreftet fra Iomega at DCT (Digital Capture Technology) vil dukke opp på markedet til sommeren.

Det er snakk om en liten og robust disk, som Iomega håper skal bli en ny suksess for selskapet som er mest kjent for sine tilårskomne ZIP-drives. Den lille disken vil bli vist offentlig første gang under årets Comdex-messe i Las Vegas i november.

Ifølge Robert Hedman i Iomega måler den nye disken 5 x 5 cm, veier 9 gram, og vil i første omgang dukke opp i en 1,5 GB-utgave. DCT med større kapasiteter vil dukke opp etter hvert.

DCT vil i følge Hedman være 10 ganger raskere enn et typisk minnekort. Innpakningen er dessuten i robust metall, og DCT krever langt mindre strøm enn minnekortene.

Iomega har utviklet DCT sammen med blant andre Fujifilm, Citizen og Texas Instruments.

Selskapet er i forhandlinger med diverse maskinvareprodusenter om å bygge inn støtte for DCT i en rekke produkter, deriblant mobiltelefoner, PDAer og digitale stillbilde- og videokameraer.

Og kanskje best av alt: prisen. Den anslår Hedman å ville havne rundt 100 kroner per stykk på det norske markedet. I så fall burde den nye teknologien være meget konkurransedyktig i forhold til dagens Compact Flash, SD, Memory Stick osv.

Iomega DCT er ferdig utviklet, og vil bli å finne i butikkene fra sommeren av, ifølge Hedman.

Flere IT-produktnyheter finner du hos DinSide Data

Til toppen