Abonner
RESULTATERFINANS

1.700 mister jobben i ST-Ericsson

Oppsigelser etter milliard-tap.

ST Ericsson sliter med store tap i markedet for kretskort og teknologi til mobiltelefoner og smart-TVer. Nå må selskapet gå til omfattende oppsigelser.
ST Ericsson sliter med store tap i markedet for kretskort og teknologi til mobiltelefoner og smart-TVer. Nå må selskapet gå til omfattende oppsigelser. Bilde: ST Ericsson

Stockholm (NTB-TT): 1.700 ansatte mister jobben i det gjeldstyngede svenske elektronikkselskapet ST-Ericsson.

Mandag kveld la ST-Ericsson fram regnskapstallene for første kvartal, der det måtte bokføres et tap på drøyt 1,7 milliarder kroner. Tapet i samme kvartal i fjor lød på drøyt 850 millioner kroner.

Selskapet skal i løpet av året kutte kostnadene med rundt 1,8 milliarder kroner, og som et ledd i innsparingene mister 1.700 ansatte jobben, heter det i en pressemelding.

Det er ikke klart hvor i verden disse arbeidsplassene forsvinner, men de ansatte ved ST-Ericssons anlegg i Lund i Sverige fikk mandag kveld beskjed om at de ikke vil bli gjenstand for nedbemanning.

Didier Lamouche, toppsjef i ST Ericsson, presenterte i går svært dårlige nyheter til de ansatte i selskapet.
Didier Lamouche, toppsjef i ST Ericsson, presenterte i går svært dårlige nyheter til de ansatte i selskapet. Bilde: ST Ericsson

ST-Ericsson, som er delvis eid av telekomgiganten Ericsson, produserer elektroniske kretser og plattformer til mobiltelefoner. (©NTB)

Les mer om: