BEDRIFTSTEKNOLOGI

100 lovendringer skal sikre norsk e-kommunikasjon

Utredninger i departementene antyder at 100 lover må endres for at papir og elektronisk kombinasjon skal likestilles juridisk. Endringene skal gjøres gyldige fra 1. januar 2002.

1. feb. 2001 - 14:03

Prosjektet som utreder hva som må til for å gjøre papir og elektronisk kommunikasjon likestilt, er tidligere kjent som Kartleggingsprosjektet, men er nå døpt om til eRegelprosjektet. Prosjektet har fått egen webside på Odin.

Prosjektet startet med utredninger i departementene og etatene, for å kartlegge hvilke lover som måtte endres. Utredningene er nå gjennomført, og er lagt ut til høring. Anslagsvis må 100 lover endres, i tillegg til diverse instrukser og forskrifter. Høringsfristen er 1. mars. 15. februar skal Nærings- og handelsdepartementet arrangere et åpent høringsmøte.

Deretter går det slag i slag. Endringer i instrukser og forskrifter som er hjemlet i lover som ikke må endres, skal tre i kraft 1. juli. 1. august skal en samlet odelstingsproposisjon fremmes. 1. januar 2002 skal lovendringene tre i kraft, sammen med endringer i hjemlede forskrifter og instrukser.

Endringene foreslått av hvert departement er lagt ut på eRegelprosjektets nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.