BEDRIFTSTEKNOLOGI

100 lovendringer skal sikre norsk e-kommunikasjon

Utredninger i departementene antyder at 100 lover må endres for at papir og elektronisk kombinasjon skal likestilles juridisk. Endringene skal gjøres gyldige fra 1. januar 2002.

1. feb. 2001 - 14:03

Prosjektet som utreder hva som må til for å gjøre papir og elektronisk kommunikasjon likestilt, er tidligere kjent som Kartleggingsprosjektet, men er nå døpt om til eRegelprosjektet. Prosjektet har fått egen webside på Odin.

Prosjektet startet med utredninger i departementene og etatene, for å kartlegge hvilke lover som måtte endres. Utredningene er nå gjennomført, og er lagt ut til høring. Anslagsvis må 100 lover endres, i tillegg til diverse instrukser og forskrifter. Høringsfristen er 1. mars. 15. februar skal Nærings- og handelsdepartementet arrangere et åpent høringsmøte.

Deretter går det slag i slag. Endringer i instrukser og forskrifter som er hjemlet i lover som ikke må endres, skal tre i kraft 1. juli. 1. august skal en samlet odelstingsproposisjon fremmes. 1. januar 2002 skal lovendringene tre i kraft, sammen med endringer i hjemlede forskrifter og instrukser.

Endringene foreslått av hvert departement er lagt ut på eRegelprosjektets nettsted.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.