100 nye analytiske applikasjoner fra SAP

Med nye 100 bransjespesifikke analytiske applikasjoner trapper SAP opp innen beslutningsstøtte.

Med nye 100 bransjespesifikke analytiske applikasjoner trapper SAP opp innen beslutningsstøtte.

Under sin store kundesamling Sapphire i København har SAP lansert en samling på over 100 bransjespesifikke analytiske applikasjoner, under fellesnevneren SAP Analytics. Applikasjonene er fordelt på 25 ulike bransjer.

Applikasjonene kan hente data fra både SAP og andre systemer, og fra eksterne kilder. De brukes i sanntid, og kombinerer fersk og historisk informasjon. De skal gjøre det mulig å løpende vurdere forskjellige prosesser, slik at man kan ta tiltak dersom det ser ut som man ikke vil oppnå målene man har satt seg.

SAPs pressemelding gir flere eksempler på applikasjoner. Brukere i detaljhandelen får et verktøy for å forstå og predikere markedsaktiviteter. En applikasjon innen kredittstyring gir full oversikt over kundens forhold til bedriften, og henter informasjon fra kredittopplysningsselskaper. Den samme applikasjonen kan brukes til eventuelt å sperre enkeltkjøp.

Overfor offentlig sektor tilbyr SAP blant annet en overvåkningsapplikasjon for skatteinnkrevere. En applikasjon for høyteknologisk produksjon tilbyr innsikt i ordrestatus, utnyttelse av produksjonskapasitet, lagertilstand med mer.

Applikasjonene har et modelldrevet, kodefri og tjenesteorientert utviklingsmiljø, beregnet på å la ikke-utviklere utvide og til rette applikasjonene. Dette miljøet gir også tilgang til Macromedia Flex, etter den nye avtalen mellom SAP og Macromedia.

    Les også:

Til toppen