12-åring inspirerte Lenovo til nytt PC-fond

Ole Martins brev til «IBM-sjefen i Norge» ga Hanne Klausen ideen til et nytt prosjekt.

Et brev fra 12 år gamle Ole Martin Iversen ga administrerende direktør Hanne Klaussen i Lenovo ideen til et PC-fond.
Et brev fra 12 år gamle Ole Martin Iversen ga administrerende direktør Hanne Klaussen i Lenovo ideen til et PC-fond.

Ole Martins brev til «IBM-sjefen i Norge» ga Hanne Klausen ideen til et nytt prosjekt.

I vinter skrev 12 år gamle Ole Martin Iversen fra Teisen i Oslo et brev til «IBM-sjefen i Norge». Han forklarte at hans storebror brukte familiens PC så intenst at han selv nesten aldri slapp til, enda han trengte den til lekser, spill og Internett. Han hadde ønsket seg PC til bursdagen, men fikk andre ting.

– Har dere en PC dere ikke trenger?, spurte Ole Martin.

IBM har som kjent solgt sin PC-avdeling til kinesiske Lenovo, og brevet havnet på bordet til administrerende direktør Hanne Klausen i Lenovo Norge.

– Brevet fra Ole Martin fikk oss til å tenke at vi kunne bruke vårt lager av demo-PC-er til noe mer nyttig enn å gi dem til ansatte og venner, sier Klausen.

Tankene ble ført videre oppover i Lenovo-systemet, og Klausen fikk grønt lys til å starte et prosjekt som kan spre seg til andre land.

– Vi oppretter et PC-fond som man kan søke dersom man trenger en PC til et å realisere et godt formål, for eksempel veldedighet, kultur eller idrett. Den første utdelingen skal skje i høst, i september eller oktober. Deretter tenker vi oss to utdelinger i året. Vi tar i mot begrunnede søknader fra og med i dag, per telefon, per brev eller per e-post til thinkpc_no@lenovo.com.

Antall PC-er som deles ut hver gang vil preges av sesongmessige variasjoner. Klausen sier det kan variere fra rundt ti til opptil et par hundre. I første omgang kan det bli ganske mange, siden Lenovo Norge har samlet opp maskiner.

– PC-ene vil ikke være de helt nyeste modellene, men ganske nye, forsikrer Klausen. – De vil ha garanti på vanlig måte. Mottakerne forplikter seg ikke til annet enn å være med på utdelingen, og forholde seg til at vi kan tenke oss en form for kontroll av at PC-en faktisk blir brukt til formålet som ble oppgitt i søknaden.

Alle detaljer om PC-fondet vil bli lagt ut på Lenovo.no.

Ole Martin Iversen, som inspirerte Klausen til å klekke ut PC-fondet, ble i dag behørig feiret. Han fikk overrakt en bærbar Lenovo-PC av typen 3000 N200 – med PC-bag og OL-effekter. Familien hans får ytterligere en tilsvarende maskin, slik at verken storebror eller de to yngre søsknene får oppleve det samme som fikk Ole Martin til å sende brevet til «IBM-sjefen i Norge».

– Jeg skal bruke PC-en til lekser, spill og Internett, forsikrer 12-åringen.

    Les også:

Til toppen