BEDRIFTSTEKNOLOGI

120 Cisco-elever på IT-Akademiet

I januar skal 120 elever på IT-Akademiet følge undervisning etter programmet til Cisco Networking Academy.

Eirik Rossen
2. nov. 1999 - 08:39

Tiltaket er et samarbeid mellom den private IT-høyskolen IT-Akademiet og den norske avdelingen av nettverkleverandøren Cisco Systems. Cisco Networking Academy Program er et opplegg Cisco startet med i USA for et par år siden. Det kjøres nå i 35 land, blant dem i Sverige og Danmark, for å bidra til å hindre at mangelen på kvalifisert arbeidskraft stenger for databransjens ekspansjon. 40.000 studenter har hittil vært gjennom programmet.

IT-Akademiet kunngjorde samarbeidet i et oppslag på skolen, der det het at en første klasse på 20 elever ville settes i gang i januar 2000. Tre dager etter var klassen fulltegnet. Skolen har nå bestemt seg for å opprette ytterligere fire klasser i Oslo og en i Bergen fra og med januar. Fra høsten vil tilbudet utvides til flere av IT-Akademiets 28 undervisningssteder over hele landet.

Cisco begrunner satsingen blant annet ved å vise til en undersøkelse fra IDC (International Data Corporation) som tyder på at Norge vil mangle 4600 kvalifiserte IT-folk i løpet av et par år.

- Foreløpig gir fullført kurs status som Cisco Certified Network Administrator, sier markeds- og utviklingssjef ved IT-Akademiet Per Henning Laingen.

- Kurset kjøres over ett semester på dagtid, eller over to på kveldstid. Det gir samtidig tre Microsoft-sertifiseringer, innen TCP/IP, Internet Information Server og det Microsoft kaller NT Server in the Enterprise. Dette er kunnskaper studentene må ha for å kunne tilegne seg Cisco-pensumet.

Laingen sier at IT-Akademiet vil sikte på å kunne tilby også de Cisco-sertifikatene som ligger over CCNA.

- Vi bruker heltidsansatte instruktører som gis en måneds etterutdanning i England, legger han til.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.