14 prosent av alle voksne på Internett

Tallene vokser raskt, men fremdeles er bare en liten andel av jordens befolkning på Internett.

Tallene vokser raskt, men fremdeles er bare en liten andel av jordens befolkning på Internett.

14 prosent av alle voksne i verden bruker nå internett, viser en ny rapport.

Det tilsvarer rundt 694 millioner mennesker, viser rapporten fra comScore Networks som hevder å ha utført den første globale undersøkelsen om folks internettbruk.

USA topper fortsatt listen med 152 millioner internettbrukere mens Kina følger på andreplass med 72 millioner brukere.

Andre oversikter opererer med enda flere brukere globalt, ettersom comScore Networks holder brukere under 15 år utenfor sin oversikt.

Heller ikke de som kobler seg opp på internettkafeer eller via mobiltelefon eller fritt tilgjengelige trådløse nettverk er medregnet.

Bare i Kina har trolig 100 millioner internettbrukere når disse regnes med.

Mens to av tre internettbrukere for ti år siden var amerikanere, er andelen nå falt til under en firedel, viser rapporten.

Japan har 52 millioner internettbrukere over 15 år, mens Tyskland har 32 millioner og Storbritannia har 30 millioner.

På de neste plassene følger Sør-Korea med 24,6 millioner voksne brukere, Frankrike med 23,9 millioner, Canada med 19 millioner, Italia med 16,8 millioner og India med 16,7 millioner brukere.

I Brasil er nå 13,2 millioner voksne på nett, mens 12,5 millioner spanjoler, 11 millioner nederlendere, 10,8 millioner russere og 9,7 millioner australiere er på nett.

Israel topper listen over hvem som bruker mest tid på nett, med i gjennomsnitt 57,5 timer i måneden. Dette er dobbelt så mye som amerikanske nettbrukere.

Finland, Sør-Korea, Nederland og Taiwan følger på de neste plassene på lista over hvem som er lengst på nett.

Microsofts MSN-nettsted har nå 538,6 millioner brukere verden over, etterfulgt av søkesiden Google som har 495,8 millioner brukere og Yahoo som har 480,2 millioner brukere.

Til toppen