15 timers PC-bruk med liten brenselcelle

Samsung har utviklet nye brenselceller som regnes som et betydelig skritt i retning av kommersiell bruk.

15 timers PC-bruk med liten brenselcelle

Samsung har utviklet nye brenselceller som regnes som et betydelig skritt i retning av kommersiell bruk.

Samsung har ifølge koreansk presse demonstrert en dokkstasjon som tar i bruk en brenselcelle med kapasitet på 12.000 Wh. Dokksstasjonen er demonstrert sammen med den ultraportable PC-en Q35. Brenselcellen er av typen DMFC (Direct Methanol Fuel Cell). Ifølge Samsung skal cellen kunne levere en effekt på inntil 20 watt.

Avhengig av strømsparingsfunksjonalitet og bruksområder, hevder Samsung at brenselcellen skal ha kapasitet nok til å drive en bærbar PC i mer enn fire 40-timers arbeidsuker.

Brenselcellen kan oppnå en energitetthet på 650 Wh/L, noe som skal være omtrent fire ganger så mye som det selskapets konkurrenter har vist fram tidligere.

I tillegg skal brenselcellesystemet være svært stillegående - omtrent på nivå med selve datamaskinen.

    Les også:

Samsung annonserte i denne uken også at en miniatyrversjon av brenselcellen er under utvikling. Den skal med en desiliter brennstoff kunne drive en bærbar PC i mer enn 15 timer.

Ifølge nettavisen Digital Chosun Ilbo, sier Kim Heon-soo, visepresident for Samsungs datamaskindivisjon, at utviklingen har ført til at tiden for kommersialisering av brenselceller kan framskyndes med et år. Samsung planlegger å komme med slike produkter på markedet i slutten av 2007, når alle sikkerhetsstandarder er på plass.

Til toppen