16.000 låter i lomma

En ny utgave av Creative Labs' NOMAD Jukebox Zen skal kunne lagre dobbelt så mange MP3-filer som Apples nyeste iPod-enhet.

En ny utgave av Creative Labs' NOMAD Jukebox Zen skal kunne lagre dobbelt så mange MP3-filer som Apples nyeste iPod-enhet.

Apples ledet trolig kappløpet om størst lagringskapasitet i MP3-spillere da selskapet tirsdag denne uken annonserte en ny iPod-utgave med opptil 30 GB lagringsplass. Men tiden på toppen var kort.

    Les også:

Onsdag denne uken lanserte Creative Labs en ny utgave av den bærbare MP3-spilleren NOMAD Jukebox Zen med en lagringskapasitet på 60 GB eller omtrent 16.000 MP3-filer (128 kbps).

Enheten, som bygger på MP3-spilleren Creative Labs introduserte sent i fjor høst, støtter i tillegg til MP3, også lydfilformatene WAV og WMA (Windows Media Audio). Enheten kan også brukes som ekstern harddisk koblet til en PC via USB 2.0-grensesnittet.

NOMAD Jukebox Zen har en batteritid på opptil 14 timer ved hjelp av et oppladbart, innebygd batteri.

Enheten støtter en funksjon for utjevning av lyden slik at svake partier automatisk kan gjøres kraftigere og svært sterke partier svakere.

Creative Labs oppgir foreløpig ikke vekt og størrelse på den nye MP3-spilleren, men det er grunn til å tro at målene vil være omtrent det samme som hos den forrige utgaven. Denne veide 268 gram og hadde dimensjonene 75,9 x 112,6 x 24,5 mm.

Den nye NOMAD Jukebox Zen vil bli tilgjengelig i hvert fall i USA i løpet av mai og har en foreløpig prislapp på 400 dollar.

Til toppen