165 millioner cash på bordet for Nettavisen

Styreformann i Spray AB opplyser til digi.no at det ble et kontant oppgjør for Nettavisen fordi det var for vanskelig å beregne verdien av aksjene i Spray. 165 millioner ble betalt til eierne, resten har gått til opsjoner for de ansatte.

Styreformann i Spray AB opplyser til digi.no at det ble et kontant oppgjør for Nettavisen fordi det var for vanskelig å beregne verdien av aksjene i Spray. 165 millioner ble betalt til eierne, resten har gått til opsjoner for de ansatte.

Ganske uvanlig blir eierne av aksjer i Nettavisen betalt i kontanter, i motsetning til aksjer. Et bytteforhold er det vanlige betalingsmiddelet i slike transaksjoner.

- Det er sant at det vanligvis betales med aksjer. I dette tilfellet har vi ikke analysert selskapet. Vi har mange satsinger i Europa og det skjer mye i selskapet, derfor er det vanskelig å vurdere verdien på selskapet. Det ville blitt vanskelig for Nettavisen å ta stilling til vårt tilbud om de skulle vurdere verdien av Spray, sier styreformann i Spray AB, Jonas Wahlstrøm etter en hektisk dag i Oslo som ble avsluttet på Gardermoen.

I dag ble nyheten om at Spray kjøper Nettavisen offentliggjort som Norges største internettoppkjøp.

Planen til Spray er at de to gründerne som i dag jobber i Nettavisen - Odd Harald Hauge som ansvarlig redaktør og Knut Ivar Skeid som administrerende direktør - skal bli i selskapet. I forbindelse med overdragelsen får alle de ansatte opsjoner.

- Vi ser på de to gründerne som våre partnere og håper de blir i mange, mange år. Vi ser ikke på dem som ansatte. Det er klart at Knut Ivar skal fortsette som administrerende direktør, han er en strålende person, og Odd Harald er også flink. Det er viktig at vi støtter hverandre, understreker Wahlström.

Blikket blir i stadig større grad vendt mot Europa, og sannsynligvis vil premieren på den svenske versjonen av Nettavisen bli noe av det første vi kan vente fra den nye Spray/Nettavisen-konstellasjonen.

- Vi kommer dels til å satse på oppkjøp, og dels på markedsføring av eksisterende produkter og selskap. Vi håper Nettavisen kommer til Sverige snart, men det må Knut Ivar Skeid bestemme sammen med Spray, sier Wahlström.

Etter Sverige er det Tyskland, Frankrike og Italia som er mest interessant, oppgir han.

- Hvilken verdi ser dere i Nettavisen?

- Jeg ser et veldig veldrevet selskap, det er et av de mest veldrevne selskap i Europa, og vi har lett. Vi ser på Nettavisen som Europas beste nyhetstjeneste som vi knytter en langsiktig strategisk allianse med. Vi kan en del om det svenske markedet, mens Nettavisen er dyktig i Norge. Vi skal ikke endre noe. Dette blir en bra skandinavisk base med europeiske ambisjoner, sier Wahlström til digi.no.

Pressemeldingen fra Nettavisen i dag kunne fortelle at aksjonærene fikk 180 millioner kroner for selskapet. Det er godt over verdivurderingen av selskapet tidligere i år. I mars i år kjøpte Dagbladet aksjer for 260 kroner, mens Spray i dag kunne fortelle at kursen var 450 kroner per aksje.

- Det er helt umulig å kommentere priser innen denne bransjen, for ingen vet hva de er verdt. Spray er et rikt selskap, og det er utrolig viktig at vi blir partnere. Dette er det beste ekteskap vi kunne få, og Nettavisen er verdt pengene, mener Wahlström.

Til toppen