KARRIERE

17 prosent vil bytte IT-jobb

Markedet lysner og konsulentprisene stiger, tror Gudrun Jebsen i Elan IT.

25. nov. 2009 - 16:26

Kun seks prosent av IT-ansatte sier de aktiv leter etter ny arbeidsgiver.

Samtidig mener 17 prosent det er meget eller ganske sannsynlig at de finner seg noe annet å gjøre i løpet av 2010.

Det viser en undersøkelse(*) fra Manpower og Synovate om jobbskifte, der IT og telekommunikasjon for første gang skilles spesielt ut.

64 prosent av IT-medarbeidere sier de ikke er på jobbjakt, mens 23 prosent sier de har byttet jobb de siste fire årene.

Viljen til å bytte jobb er lavere i krisetider enn ellers, men nå mener bemanningsselskapet at det lysner i IT-bransjen. På flere måter.

- Vi begynner å merke en positiv tendens. Det er litt flere søkere. IT-folk er litt mer interessert i å vurdere nye stillinger nå, sier norgessjef Gudrun Jebsen i Elan IT i Manpower-gruppen.

Tror på prisoppgang

Det er de tyngste stillingene som er vanskeligst å fylle, og nisjekompetanse, utviklere og driftsfolk som er klart mest etterspurt i markedet, ifølge Jebsen.

- Vi ser antydning til prispress på den tunge seniorkompetansen. Som en konsekvens av at mange prosjekter starter opp igjen, kan vi ha sett bunnen på prisnivået. Jeg tror prisnivået på IT-konsulenter er på vei oppover, sier hun.

Jebsen er imidlertid ikke med på å avblåse finanskrisen, men sier de opplever det hun kaller «en positiv tendens» i alle norske byer og i Sverige.

- På Nav er det nå rundt 3000 ledige IT-medarbeidere. I de veldig gode tidene var det under 1000. Likevel er tre tusen ledige svært få, sammenlignet med andre land.

De ledige jobbene er imidlertid mindre synlige enn tidligere. Det kan være lurt å selv vise initiativ og ta kontakt med bedrifter man ønsker å jobbe hos, viljen til å legge ut stillingsannonser er liten, ifølge Jebsen.

- 70 prosent av alle jobber blir aldri utlyst i avisene, sier hun.

(*) Funnene er hentet fra undersøkelsen «Kampen om arbeidskraften», utført i samarbeid mellom Manpower, Synovate og Arbeidsforskningsinstituttet. Undersøkelsen er representativ for den yrkesaktive befolkningen over 20 år. I alt 5616 personer over 20 år er intervjuet. Av disse er 489 respondenter fra IT- og telebransjen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.