185 millioner kroner under hammeren for eBay

eBay øker prisene på auksjonstjenestene sine for første gang siden 1996 og regner med å ta inn 185 millioner kroner ekstra i år.

eBay øker prisene på auksjonstjenestene sine for første gang siden 1996 og regner med å ta inn 185 millioner kroner ekstra i år.

Pioneren innen auksjoner på Internett, eBay Inc, har besluttet å stramme til skruen.

Prisene for selskapets auksjonstjenester settes opp i håp om at kundene uansett ikke forsvinner fra tjenesten.

Tirsdag ble medlemmene i tjenesten informert om at de såkalte "listing fees" øker og at man samtidig innfører et nytt gebyr på ti cent for selgere som ønsker å stå oppført på tjenestens liste i ti dager.

Dette er første gang på fem år at prisene settes opp. Prisreguleringen kommer kun to uker etter at konkurrenten Yahoo! innførte gebyrer på sine auksjonstjenester.

Økningen av gebyrene varierer mellom fem cent for gjenstander med en verdi under 10 dollar og 1,30 dollar for gjenstander med en verdi på 200 dollar eller mer.

Selskapet legger frem regnskapet for år 2000 i morgen. Analytikere regner, ifølge Wall Street Journal, med at omsetningen ender på 420 millioner dollar.

Samtidig regner analytikerne med at de siste prisøkningene alene vil øke inntektene med rundt fem prosent i inneværende år. Totalt er omsetningen for 2001 estimert til å ende på 619 millioner dollar.

Til toppen