KARRIERE

1881-sjefen gikk på dagen

Forlater et selskap med store problemer.

20. jan. 2010 - 15:47

Opplysningen AS, mest kjent for opplysningstjenesten 1881, opplyser at de i dag har løst konsernsjef Stig Eide Sivertsen fra sin stilling med «øyeblikkelig virkning».

Styret i selskapet hevder at oppsigelsen kommer med bakgrunn i forskjellig syn på den videre strategien.

- Vi takker Sivertsen for jobben han har gjort, og respekterer at vi har ulikt syn på selskapets videre strategi. Vi ønsker ham lykke til videre, sier styreformann Ditlef de Vibe i en pressemelding.

Avgangen kommer samtidig med at VG Nett onsdag skriver at 1881-ansatte har følt seg presset til å oppholde kundene med løst prat.

I saken tegnes det et bilde av en kynisk forretningsdrift med høye krav til inntjening og et dårlig arbeidsmiljø.

- Avgangen har ingenting med dette å gjøre, hevder Sivertsen i et intervju med E24.

I en oppfølgingssak i VG Nett avviser opplysningstjenesten at de haler ut tiden. Samtidig erkjenner de at de bør bli mer effektive.

- Strategien er ikke uthaling av tid, det ville kundene har gjennomskuet. Hvis vi ligger for høyt må vi forandre oss. Det sier Anne-Karin Sogn til avisen. Hun er konstituert som konsernsjef etter Sivertsens avgang.

Teknologiskifte

Opplysningen 1881 har den siste tiden slitt med fallende trafikk. Senest i går ble det kjent at selskapet planlegger å legge ned hele driften på Fagernes og si opp 64 ansatte. Det blir i så fall den åttende avdelingen de legger ned på relativt kort tid.

- Vi har rett og slett flere ansatte enn vi har trafikk til, fortalte kommunikasjonsjef i 1881 Guri Wormdal til digi.no tirsdag.

Det siste året har 1881 mistet tyve prosent av trafikken mot sine callcentre. I tillegg opplyser selskapet at de ble hardt rammet av finanskrisen.

Teknologiskiftet selskapet nå forteller at de opplever skyldes at kundene i stadig større grad velger å benytte nettjenester, og i mindre grad ringer for å be om opplysninger enn tidligere.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.