BEDRIFTSTEKNOLOGI

2 GB Jaz-drive på markedet

Iomega har nå begynt leveringen av sine nye Jaz-enheter på det amerikanske markedet. Samtidig er prisene på 1 GB-utgavene blitt satt ned.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 1998 - 16:29

Selv om den største Jaz-enheten foreløpig bare er tilgjengelig i USA, drøyer det ikke lenge før den kommer på markedet her i landet også. Iomega sier til Newsbytes at leveringen til resten av verden vil starte i mars.

2 GB-utgaven av Jaz er kompatibel med de opprinnelige 1 GB-diskene for å beskytte eksisterende investeringer i det eldre mediet. Utstyrt med sine egne 2 GB-disker, gir den nye Jaz-enheten en maksimal kontinuerlig overføringshastighet på 8,7 MB per sekund. Dette er 40 prosent raskere enn 1 GB-utgaven og tilstrekkelig for fullskjerms video. Det tar omtrent 20 minutter å kopiere over 2 gigabyte med data til Jaz-enheten.

Ifølge Newsbytes sier Iomega at de nye enhetene vil være rettet mot profesjonelle brukere innen grafisk design, sideombrekking, multimedia og dataassistert konstruksjon (DAK).

Jaz-enhetene er fortsatt relativt kostbare. Prisene i USA er ifølge Iomega 649 og 549 dollar for henholdsvis den eksterne og den interne utgaven. 2 GB media koster 149 dollar per stykk, i pakker på tre.

Prisene på 1 GB-utgavene er også blitt redusert. Prisen på den interne utgaven er i USA satt ned fra 299 til 279 dollar. Den eksterne utgaven er koster nå 299 dollar, mot 399 dollar tidligere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.